Opt permise reţinute in numai trei zile pentru alcool la volan

Opt permise reţinute in numai  trei zile pentru alcool la volan

În perioada 9 – 11 martie, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun astfel în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.
A fost constată o infracţiune şi au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale. Ca măsură complementară, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au reţinut opt premise de conducere.
Pe lângă posibili-tatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea, de la unu la cinci ani, stop_coloana aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *