septembrie 30, 2022

Opt ore de folclor si traditii la „Ecouri Mesesene”

Dupa Zilele Cetatii, salajenii sunt invitati, duminica, la o noua mare sarbatoare de folclor a judetului: Festivalul „Ecouri Mesesene”, editia a XXXVI-a. O frumoasa traditie folclorica reinnodata de Consiliul Judetean si Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, dupa doi ani in care festivalul nu a mai avut loc. Locatia aleasa pentru desfasurare este amfiteatrul Castrului Roman “Porolissum” de la Moigrad. Organizatorii doresc si pe aceasta cale sa promoveze castrul roman, intentionandu-se ca acest spatiu istoric sa devina o gazda stabila pentru acest festival cu traditie pentru judetul nostru. Spectacolul se va desfasura intre orele 14,00 si 22,00. Intrarea este libera. Pentru zalauanii care doresc sa participe la festival, organizatorii le vor pune la dispozitie curse gratuite cu autobuze Transurbis, cu plecare din Centru, statia Silvania, la orele 13,00, 14,00, 15,00 si 16,00 si intoarcere la orele19,00, 20,00 si 21,00, de la castru.
Micii, gratarele si berea, mancarea traditionala, la astfel de evenimente, nu vor lipsi nici de aceasta data. Vor fi amenajate tarabe cu produse alimentare si bauturi alcoolice si racoritoare. In cazul in care vremea va fi nefavorabila sustinerii spectacolului in aer liber, festivalul se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau.
Invitati de marca ai folcorului romanesc
Vor fi opt ore maraton de spectacol, in care pe scena se vor perinda peste 300 de dansatori din formatii si ansambluri de dansuri folclorice din judet: Ansamblul IMesesulI Zalau, Ansamblul IPlaiuri SalajeneI din Horoatu Crasnei, Ansamblul IMugurii SumalaniI din Sumal, comuna Marca, Ansamblul IMarinancaI din Marin, Ansamblul ICizeranaI din Cizer, Ansamblul IMesesanaI din Mesesenii de Sus, Ansamblul ISpiridusii ValcauluiI din Valcau, Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei. De asemenea, sunt invitate ansambluri folclorice din judetele vecine: Ansamblul ISolovastruI Mures, Ansamblul IMaraI din Sighetu Marmatiei, Ansamblul IBaladaI Bistrita Nasaud, Ansamblul IJoc de Ceanu MareI din Cluj-Napoca si Ansamblul IFloarea soareluiI din Chisinau, Republica Moldova.
Invitati speciali la acest eveniment sunt solistii de muzica populara Ioan Bocsa, Sava Negrean Brudascu, Mariana Anghel, Nicolae Muresan, Ovidiu Bartes si Ovidiu Olar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.