Opt centre de bac in Salaj

Pregatirile pentru examenul de bacalaureat din acest an incep, azi, cu instruirea comisiei judetene, urmand ca, pana in 16 aprilie, unitatile de invatamant liceal din judet sa transmita Inspectoratului scolar liste cu cadrele didactice propuse sa faca parte din comisiile din centrele de examen sau de evaluare. Potrivit informatiilor primite in conferinta de presa de ieri de la inspectorul scolar general Ioan Abrudan, centrele de examen din acest an sunt aceleasi cu cele de anul trecut, si anume: Colegiul National “Silvania” Zalau (pentru elevii colegiului), Grupul Scolar “Voievodul Gelu” Zalau (pentru elevii de aici, dar si pentru cei de la Liceul de Arta “Ioan Sima”), Grupul Scolar “Mihai Viteazul” Zalau (unde vor sustine bacalaureatul si cei de la Liceul Sportiv “Avram Iancu”), Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” (doar pentru elevii de aici), Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Simleu (care va fi centru de examen si pentru absolventii de la Grupul Scolar “Ioan Ossian” Simleu si de la Grupul Scolar Industrial Sarmasag), Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu (unde vin si absolventii de la Nusfalau), Liceul Pedagogic (centru la care mai sunt arondate Liceul Reformat si Seminarul Ortodox) si Liceul Teoretic Jibou (unde vor sustine bacalaureatul si elevii de la grupurile scolare Hida, Surduc si “Octavian Goga” Jibou). Pentru a nu pune absolventii sa parcurga distante foarte mari pana la centrul de examen, la Cehu Silvaniei, Ileanda si Crasna vor functiona subcomisii (subordonate unor centre de examen).
Inca un centru de evaluare
Ca noutate fata de anul trecut, la sesiunea de acum a bacalaureatului vor exista trei centre de examen (fata de doua anul trecut), la Liceul Pedagogic, Grupul Scolar “Voievodul Gelu” (ambele in Zalau, unde – anul trecut – a fost doar unul) si la Grupul scolar “Ioan Ossian” Simleu.
In aceasta sesiune se estimeaza ca vor sustine bacalaureatul 2.480 de absolventi salajeni. Pana in 16 aprilie, ei trebuie sa-si exprime, in scris, optiunile pentru probele la alegere.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *