MApN este dispus sa renunte la poligonul din Aghires, dar solicita in schimb un alt teren care sa corespunda activitatilor de pregatire si antrenament pentru unitatile militare din Salaj.
Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, va fi prezent astazi la Zalau pentru se intalni cu cadrele militare din judet, dar si pentru a discuta cu autoritatile locale problema poligonului de la Aghires care blocheaza lucrarile la cea de a doua etapa a soselei ocolitoare a municipiului. De la ora 10,00 la sediul Prefecturii va fi organizata si o intalnire cu reprezentantii mass media din judet.
Potrivit celor declarate de deputatul PDL Lucian Bode, Oprea va avea intalniri cu rezervistii si soldatii de la unitatile din judet, partea a doua a vizitei fiind dedicata discutiilor cu privire la soarta poligonului. „Domnul ministru a avut initiativa acestei vizite in urma careia speram sa fie clarificata situatia poligonului Aghires. Din discutiile avute cu domnia sa pot sa va spun ca la nivelul conducerii MApN exista disponibilitate pentru a gasi o solutie prin care poligonul sa fie relocat”, a precizat Lucian Bode.
ARMATA FACE LOC SOSELEI OCOLITOARE
Demersurile pentru dezafectare poligonului de la Aghires au inceput de aproape doi ani si au tot intrat „in prelungire”. Situatia s-ar putea rezolva acum, iar actualul ministru al apararii se declara de acord relocarea obiectivului militar. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul MApN „ministrul va promova un proiect de hotarare de Guvern privind transferul terenului din administrarea MApN in cea a Consiliului Local Zalau, in vederea construirii soselei de centura a municipiului”. In contrapartida, primaria are datoria sa identifice o alta locatie pentru realizarea unui nou poligon.