Opoziția deschide ușile pentru liberalii nemulțumiți de “comasarea” PSD-PNL

Partidele din opoziție anunță că sunt dispuse să primească în sânul lor liberalii care nu se mai regăsesc în PNL, după ce formațiunea politică a decis să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare cu PSD.

Invitațiile de a se îndrepta spre USR, PMP, Forța Dreptei sau REPER au fost făcute în spațiul public. Rămâne de văzut dacă și câți liberali vor alege să părăsească acum corabia de la putere pentru a trece în barca opoziției.

“După cum am aflat cu toții zilele trecute, oficial, Partidul Național Liberal s-a <comasat> cu PSD, reînviind FSN-ul anilor ’90. Vedem declarații de nemulțumire din partea unor membrii PNL. Ținând cont de faptul că PNL practic și-a pierdut identitatea fiind vândut PSD-ului, ne așteptăm ca adevărații liberali și oamenii de dreapta să părăsească acest partid și să se alăture construcției de dreapta – Alianța Dreapta Unită. Îi așteptăm așadar alături de noi pe toți cei care gândesc și doresc să se implice în construcția unui veritabil proiect modern și reformator de dreapta – Alianța Dreapta Unită!”, este mesajul transmis de USR Sălaj, dar și de colegii lor din țară.

Partidul REPER Sălaj a lansat, de asemenea, o invitație pentru liberali, dar și o propunere privind alăturarea de forțe a mai multor partide politice pentru a propune un candidat unic la Primăria Municipiului Zalău.

“Partidul REPER Sălaj prin deputatul Alin Prunean împreună cu copreședinții filialei județene Adriana Pop și Radu Marian, a lansat oficial invitația către toate partidele din opoziție cu excepția celor extremiste, inclusiv către colegii liberali care nu se mai regăsesc demult în noul PNL captiv, să i se alăture pentru constituirea unei coaliții în jurul unui candidat comun la Primăria Zalău. A venit momentul ca toți cei de dreapta să ne unim în încercarea de a readuce echilibrul în această țară acaparată de partide vechi care au supt-o de resurse și, mai nou, de partide extremiste care manipulează românul naiv și sărăcit și de ultima speranță. Vă invităm pe toți, tineri și bătrâni, apolitici sau partide de dreapta să ne unim forțele pentru a face posibilă SCHIMBAREA”, este mesajul transmis de formațiunea politică.

De curând, PSD și PNL au anunțat că și-au dat mâna și vor merge împreună, pe liste comune, la alegerile europarlamentare. La alegerile locale, pe care le-au comasat cu europarlamentarele, în 9 iunie, fiecare partid va avea propriii candidați dar, acolo unde se poate ajunge la înțelegeri, liderii locali pot încheia alianțe și pot să aibă candidați comuni. Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul unor membri ai celor două formațiuni politice. Rămâne de văzut însă dacă aceștia vor alege să se împace cu ideea sau să plece.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *