septembrie 28, 2023

Opoziţia sălăjeană denunţă ilegalităţile ”puterii”

0

Iuliu Nosa şi Mirel Taloş il acuză
pe Băsescu că instaurează dictatura subordonandu-şi Parlamentul prin demersuri care incalcă legea.
Nu a trecut bine prima săptămană a sesiunii legislative de toamnă, că cei doi deputaţi sălăjeni din opoziţie, Nosa şi Taloş, au scos de la saltea armele impotriva puterii. “Am declarat public că imi doresc ca această sesiune parlamentară să fie una normală”, şi-a inceput Iuliu Nosa conferinţa de presă susţinută vineri. “Insă ceea ce s-a intamplat in această săptămană demonstrează că Băsescu instaurează dictatura subordonandu-şi Parlamentul”, a completat deputatul PSD.
In aceeaşi notă, Mirel Taloş spune că “majoritatea parlamentară a promovat ilegal o hotărare prin care se suplimentează Comisia de Regulament a Camerei Deputaţilor”. Problema celor doi deputaţi este că in Comisia de Regulament a Camerei a apărut un nou reprezentant, din partea UNPR, ceea ce este contrar articolului 41 din Regulamentul Camerei. “Alcătuirea comisiilor Camerei Deputaţilor se face cu respectarea configuraţiei politice iniţiale a acesteia”, se arată in document. Or, cei doi deputaţi sălăjeni arată că UNPR nu a fost in Parlament iniţial, este un grup parlamentar infiinţat ulterior şi care nu ar trebui să aibă reprezentanţi in comisiile Camerei. “Această hotărare are ca scop schimbarea ulterioară a Regulamentului pentru a introduce reprezentanţi UNPR in conducerea Camerei Deputaţilor”, spune Taloş. La randul său, Iuliu Nosa declară: “Am părăsit sala de plen şi am decis sesizarea Comisiei Juridice şi Parchetul de pe langă Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie pentru a atrage atenţia că noi ca ţară nu trebuie să fim o anexă a altei instituţii”.
Nosa:”Şi eu sunt un ticălos”
Şeful statului susţinea că Iticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum”. In replică la cele declarate de Băsescu, Iuliu Nosa spune: “Şi eu sunt un ticălos pentru că am fost co-semnatarul legii care a dus punctul de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut”. La randul său, Mirel Taloş este de părere că Ideclaraţiile lui Traian Băsescu reprezintă manifestarea unui om care a pierdut complet contactul cu realitatea, iar in logica celui mai mare ţepar electoral din Romania, a te ţine de cuvant inseamnă ticăloşie”. Liberalul susţine că măsurile de majorare a punctului de pensie şi de recalculare a pensiilor din anii 2007 şi 2008 se bazau pe realităţi economice de necontestat – o creştere fără precedent a economiei romaneşti.
Taloş: “Ministerul Muncii – instrument portocaliu de umilire”
In ceea ce priveşte “armele” legale de atac impotriva puterii, Iuliu Nosa spune că in acest moment se lucrează la moţiunea de cenzură. “Mi-e greu să dau o dată fixă in care vom depune moţiunea, cert este că o vom depune in momentul in care va avea toate şansele să treacă de Parlament”, a declarat pesedistul. De asemenea, PNL a depus săptămana trecută o moţiune simplă impotriva ministrului Muncii, aceasta se numeşte “Ministerul Muncii – instrument portocaliu de umilire a romanilor”. Prin vocea deputatului Taloş, liberalii contestă Iuciderea iniţiativei mediul privat prin umilirea şi supraimpozitarea celor care realizează venituri din drepturi de autor şi creşterea ratei şomajuluiI.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut