decembrie 9, 2022

OPC a amendat Liceul Pedagogic pentru probleme la catina

Un grup de parinti de la scoala Mihai Eminescu au sesiat institutiile de control despre faptul ca la cantina unde mananca copii lor sunt probleme de ingiena, tacamuri si vesela murdara. Imediat OPC, DSP si DSV au intrat pe fir si au laut cu aslat Liceul Pedagogic si au verificat la sange cantina. OPC a si aplicat amenzi, iar DSP si DSV urmeaza sa transmite concluziile.

rn

Directorul Scolii Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau, Abrudan Ioan ne-a declarat ca:
"Cantina apartine a Liceului Pedagogic din Zalau. Intamplarea face ca sunt parinti care decid sa le manance copii la cantina. Lucrurile stau destul de simplu. Niste beneficiari au constatat niste nereguli la cantina. Lucrurile trebuie vazute daca ele se certifica sau nu. Daca se certifica trebuie luate masuri sa se indrepte. Eu pot sa raspund de ce este in spatiul meu, conditiile de invatare in limitele posibilitatilor. Parintii in nume personal si-au facut servicii la diferite locatii. Unii mananca la cantina, altii la restaurant. Am auzit la un moment dat ca au fost parinti care au fost nemultumiti de serviciile pe care ei si le-au angajat la cantina. Au fost si la mine cei de la DSV si le-am explicat ca nu am nici un raport de contract. Nu am obligatie si nu este in atributia mea. Acolo niste parinti au facut o reclamatie. La spital eu nu stiu sa fi ajuns nici un elev. Daca ar fi ajuns ar fi trebuit sa stiu, dar nu stiu. Unii parinti s-au plans in sedintele cu profesorii ca sunt probleme legate de igiena, nu de calitatea mancarii."

rn

Directorul liceului se apara si spune ca problemele sunt remediate

rn

Directorul Liceului Pedagogic Gheorghe Lazar din Zalau, Carmen Ardelean ne-a declarat ca:
"Am avut un control de la OPC in data de 27 mai, avand o reclamatie scrisa facuta de un grup de parinti de la scoala Eminescu. Era o reclamatie anonima, nu si-o asumase nimeni, nu era trecut nici un fel de numar. In urma sesizarii am avut un control de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor care au verificat cantina si am primit o amneda de 1.500 lei pentru nereguli privind igiena veselei care se foloseste pentru servirea mesei (tacamuri si farfurii). Este un document semnat de noi si de OPC. Ne-au spus daca am verificat presiunea de la apa din masina de spalat si daca se pune destul detergent in masina de spalat. Asta in conditiile in care dozajul de detergent se face electronic. Noi avem o masina de spalat profesionala, detergentii sunt profesionali si au recunoscut si cei de la OPC, inclusiv detergentii de clatire. Intr-o zi de scola cand avem la masa de amiaza si elevi de la scoala Mihai Eminescu avem in jur de 400-500 de copii care mananca. Am avut o comisie de disciplina in scoala, am constatat a cui e vina. Noi le-am explicat ca in perioada asta nu am avut administrator de patrimoniu. Personalul cantinei, cei aproximativ 10 angajati vor platii amenda in solidar. OPC are datoria sa-i instiinteze si pe DSP si DSV care au venit pe rand in control. DSP-ul a venit in control de doua ori. Noi am sistat servirea mesei de la 1 iunie tocmai pentru a remedia neregulile constatate de OPC. DSP nu ne-au transmis nici un proces verbal Ne-au cerut sa montam plase de tantari, sa cumparam recipiente pentru depozitarea tacamurilor. Si DSV au venit in control in ziua cand aveam examene. Nu ne-au fost prezentate concluziile pentru ca doamna s-a suparat si a plecat. Eu asa consider ca era normal sa vina la noi sa discutam, sa se prezinte la conducerea liceului, sa stim ca este un control si sa nu se intample in timpul unei probe de bacalaureat. Pana in prezent nu am primit nici un alt proces verbal. Acum cantina este inchisa, oamenii fac curatenie. De vineri angajam administrator. In septembrie ne vom intalnii chiar in prima saptamana cu doamnele invatatoare si sa le propunem esalonarea copiilor, pentru ca ei mancau in doua serii. Doamnele invatatoare nu au semnalat niciodata vreo problema. Dimpotriva, mancare este foarte buna, portiile sunt mari, copii sunt foarte multumiti. Sunt 30 de invatatoare de la Eminescu care vin cu copii aici. In ultimii trei ani am utilat cantina ca pe un restaurant. Pentru trei feluri de mancare un elev plateste 6 lei pentru 2000-3000 de calorii. Pana in luna mai plateau 5 lei pentru masa de pranz."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *