Oncos a intrat in insolventa

Oncos Grup, unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui, care detine un abator, cinci ferme de crestere a pasarilor (dintre care una in Salaj – Panic) si 44 de magazine de desfacere (o parte din ele fiind in judetul nostru), a intrat vineri in insolventa. Restructu-rarea afacerii vine la solicitarea societatii. Reprezentantii Grupului au cerut intrarea in insolventa a firmei Oncos la Tribunalul Cluj, cererea fiind admisa. „Necesitatea restructurarii vine in contextul scaderii puterii de cumparare a populatiei si a lipsei unei finantari corespunzatoare a afacerii, care au cauzat un dezechilibru financiar companiei. Decizia are ca obiectiv insanatosirea afacerii, care sa ii permita sa isi conti-nue activitatea in mod avantajos pentru clienti, parteneri si furnizori, si profitabil pentru companie”, este precizat intr-un comunicat al companiei.
„În ultimii ani am resimtit puternic efectele crizei economice, care s-au vazut atat in scaderea puterii de cumparare a consumatorilor, cat si in lipsa unor surse de finantare viabile pe piata (…). Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atentie pastrarii si securizarii locurilor de munca ale angajatilor, a structurii centrelor de productie, distributie si vanzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta sa insanatosim afacerile si sa reluam cresterea”, motiveaza in comunicatul de presa Vasile Onaca, actionarul majoritar al Oncos SA.

Cum se reorganizeaza

Oncos…pe hartie
Reprezentantii companiei arata ca „planul de reorganizare al afacerii include stop_coloanacresterea cu circa 25 la suta a capacitatii de productie si procesare a carnii de pasare”. „În cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse in functiune inca 12 hale de crestere a pasarilor, cu o capacitate totala de 1,3 milioane de capete pe an (…) Capacitatea totala de crestere si procesare a Grupului va depasi 6,3 milioane de capete anual, dupa ce in 2013 a crescut cu sase la suta fata de anul anterior”, isi propune compania. Pe foaie, planurile arata bine. Numai ca, de la un plan creionat pe hartie pana la aplicare, cale lunga mai este.

Puii crescuti de Oncos

in Panic sunt jumuliti la Cluj
Înfiintat in anul 1991, Grupul Oncos are in prezent peste 800 de angajati si include abatorul de pasari Floresti (judetul Cluj), cinci ferme de crestere a pasarilor in Panic, in Judetul Salaj, si in Gilau, Lomb, Jucu, Saliste – Corus – Chinteni, judetul Cluj, dar si una dintre cele mai mari fabrici de paine din Transilvania.
Vasile Chindris, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, ne-a declarat ieri ca „in Salaj nu exista un abator Oncos, iar puii sunt abatorizati in Cluj”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *