noiembrie 26, 2022

“Șomajul” se zbate pentru incadrarea in muncă a persoanelor peste 55 de ani

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca implementează în calitate de beneficiar proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!”, finanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013.
AJOFM Sălaj participă la implementarea acestui proiect, prin aplicarea măsurilor active oferite pe piața muncii. Până la această oră, 40 de șomeri sălăjeni din categoria de vârstă de peste 55 de ani au fost încadrați în muncă în urma acestui proiect.
Obiectivele acestui proiect sunt conștientizarea șomerilor peste 55 de ani și a angajatorilor cu privire la importanța conceptului de îmbătrânire activă pe piața muncii și oferirea de instrumente informative pentru a putea asigura servicii personalizate.
“Este foarte important pentru orice agenție de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate stop_coloana peste 55 de ani și angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piața muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că în viitorul apropiat populația vârstnică va atinge un procent îngrijorător. De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să facem și un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce privește fenomenul de îmbătrânire activă, și implicit de prelungire a vieții active”, spune Ionel Mureșan, directorul AJOFM Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *