Oltchim Ramnicu Valcea a pierdut cu Gyor ETO in Liga Campionilor

Campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a fost invinsa sambata, in deplasare, de formatia Gyor ETO, cu scorul de 30-28 (15-13), in ultimul meci din grupa B principala a Ligii Campionilor. Fiind deja calificate in semifinale, inca din etapa trecuta, celor doua formatii le-a ramas drept miza victoria, dar pentru a-si asigura prima pozitie in grupa B si, implicit, jucarea returului din semifinale in fata propriilor suporteri.
Meciul a inceput echilibrat, 3-3 (min. 7), dar Oltchim a reusit sa preia conducerea, 3-4, pentru prima data, printr-un contraatac devastator al Ramonei Maier. Gazdele au revenit, 8-6 (min. 12), gratie unor realizari personale ale pivotului de origine romana Simona Spiridon, dublate de cele ale centrului Gorbicz (10-7, min. 17). Pana la pauza, Oltchim nu a reusit sa egaleze, scor 15-13. Gyor a dominat si debutul partii secunde (17-13, min. 32), dar Oltchim a tinut aproape, 17-17 (min. 37), egaland in inferioritate numerica si, mai mult, trecand in avantaj, 20-21 (min. 43). Pana la final, partida a mers “cap la cap” (24-24, min. 51), dar la scorul 26-25 (min. 52), Luca a faultat, fiind eliminata, astfel ca Gyor a reusit sa se detaseze la doua goluri, 27-25. Gazdele nu au mai cedat avantajul fragil, iesind invingatoare si totodata incheind grupa B pe prima pozitie, cu 9 puncte, in timp ce Oltchim a ramas pe locul secund, cu 6 si un bilant de trei victorii si trei infrangeri. Marcatoarele Oltchimului au fost Puscasu 6, Shymkute 5, Meirosu 5, Elisei-Ardean 4, Manea 3, Berehoiu 3, Maier 1, Luca 1, in timp ce Gyor le-a avut in prim-plan pe Tomori cu 8 reusite si Gorbicz, cu 7.
Oltchim isi va afla adversara din semifinale, tot sambata, derby-ul grupei A, dintre Viborg HK si Hypo Viena, incepand la ora 17.15. Ambele formatii din grupa A sunt si ele calificate in semifinale. Campioana Romaniei va juca in semifinale in compania echipei de pe locul 1 in grupa A, ocupat inaintea meciului din Danemarca de Hypo Viena.
Semifinalele Ligii Campionilor se vor desfasura intre 8-12 aprilie (turul), respectiv 15-19 aprilie (returul), in functie de tragerea la sorti a ordinii meciurilor din 24 martie, de la Viena, si de cum se vor intelege echipele calificate asupra datelor de disputare. Finala competitiei se va disputa tot in dubla mansa, in 9-10 mai (turul), respectiv 16-17 mai (returul). Oltchim Ramnicu Valcea este prima echipa din Romania care s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *