februarie 6, 2023

Oglinda performanței și a respectului

Unele fapte pe care le aflăm zilnic ne arată că în jurul nostru sunt oameni care dovedesc alese trăsături morale, care învață asiduu, cu temeinicie, pentru a fi performeri în profesia pe care o exercită cu eficiență și competență. Un astfel de om cu vocație este medicul chirurg oftalmolog Levai Lehar de la Centrul Medical Oftalmologic VITREUM.

   Cunoștințele sale mereu actuale de specialist redutabil, tehnologia medicală modernă de care dispune sunt dublate de calmul, disponibilitatea, atenția la micile detalii, care îi permit să dea un diagnostic precis. Satisfacția în muncă îi oferă o forță energizantă pentru tratarea unui număr mare de pacienți. Se spune că un om de succes este un om care face bine celorlalți. Cât de sublim este să redai unui om vederea!

   La începutul acestui an școlar distinsul doctor Levai i-a invitat pe foștii lui profesori de la Liceul Tehnologic ‚,Octavian Goga’’ și Liceul Teoretic ‚,Ion Agârbiceanu’’ din Jibou la Centrul Medical Oftalmologic. Am trăit alături de el o zi unică, plină de emoții. Schimbând impresii din anii de școală, ne-a mărturisit că de la dascălii lui a aflat că a învăța înseamnă a munci, a asimila în mod creativ, a-ți cultiva capacitățile native. Grație profesorilor și familiei, care i-au deschis porțile cunoașterii, s-a orientat spre medicină, ceea ce i-a adus împlinirea profesională. Împreună cu formidabila sa echipă ne-a oferit gratuit consultații si tratamente . Un gest altruist care exprimă respectul față de cei care l-au educat. L-am întrebat cum să-i mulțumim pentru solicitudinea manifestată, pentru timpul acordat, pentru atenția care ne-a consacrat-o. Mi-a răspuns că acest gest este o recompensă pentru educația primită.

  Noi, dascălii lui ne exprimăm sentimentul de gratitudine față de generozitatea sa, dorindu-i mult succes în carieră.

                                                             Șerban Leontina

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut