septembrie 28, 2022

Oficialii reduc perioada carantinei și izolării

Izolarea sau carantina va dura doar 10 zile pe teritoriul României.

Anunțul reducerii duratei acestor măsuri de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul ministerului.

Decidenții guvernamentali au luat această decizie deoarece, în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, durata izolării și a carantinei este de 10 zile.

„O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Rafila.

”La noi problema este nevaccinarea într-un procent important”, a explicat medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică.

Din acest motiv, România a avut până acum o perioadă de carantină/izolare mai lungă decât alte țări, deoarece nevaccinații transmit virusul o perioadă mai lungă decât persoanele vaccinate.

Oficialii din Sănătate avertizează că valul 5 al pandemiei va veni mai devreme decât era estimat inițial, iar vârful va debuta la 31 de zile de la debut, în condițiile noii variante Omicron.

”Este posibil ca până la jumătatea lunii ianuarie, Omicron să depășească 50 la sută din totalul săptămânal al tulpinilor secvențiate. S-ar putea ca aceasta să devină dominantă, iar la sfârșitul lunii ianuarie să devină comunitară. Transmisibilitatea foarte ridicată, cuplată cu o protecție mai scăzută a vaccinului, duce la infectarea unui număr mai mare persoane într-un timp mai scurt, ceea ce va afecta sistemul medical direct și indirect”, a completat epidemiologul Adriana Pistol.

Conferința de presă poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/100064917331262/videos/593488621944640/?__so__=watchlist&__rv__=video_home_www_playlist_video_list

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.