Autorităţile romane, de orice fel, cum prind cate un cetăţean la inghesuială cum il abţiguiesc. Zilele trecute, aflăm că poliţiştii de la rutieră, impreună cu inspectori ai Registrului Auto Roman, au constatat că o maşină din şase circulă pe drumurile publice cu defecţiuni tehnice. Dacă este să ne intrebăm insă care este principalul virus care dăunează unei maşini răspunsul este drumul. Ce maşină poate rămane intactă după ce ai parcurs drumul Zalău – Cehu Silvaniei sau Zalău – Jibou şi mai nou Zalău – Şimleu Silvaniei? Mare noroc mai au poliţiştii cu drumurile astea, dacă aşteaptă şoferul la capătul unui drum ca şi cele amintite mai sus sigur işi imbunătăţesc chitanţierul. Şoferilor sălăjeni nu trebuie să le dispară speranţa, la noi in judeţ se asfaltează… peste noapte, inainte de a avea loc manifestări care implică luări de cuvant din partea marilor conducători sălăjeni. Două exemple care imi vin in minte momentam sunt legate de sărbătorile de la Buciumi şi Moigrad. Anul trecut, cu o săptămană inainte de ediţia a IX-a a “Castrului Roman Buciumi”, in faţa primăriei din comună erau două mari lacuri de acumulare, rezultate in urma unor ploi, cu intregul concurs al gropilor din “asfalt”. Pentru a ieşi sărbătoarea cum se cuvine, peste noapte a apărut asfaltul in faţa primăriei, gropile erau deja istorie, iar Buciumul comună europeană. La fel s-a intamplat şi cu drumul de acces către Castrul Roman de la Porolissum. După ce s-a anunţat locaţia festivalului “Satul Sălăjean”, drumul de acces către Porolissum a fost asfaltat. Pe viitor ne dorim cat mai multe sărbători, dacă aceasta este cheia asfaltării drumurilor proaste din judeţ.
Şoferul – regele asfaltului
Articole
Punctele tari și punctele slabe ale Învățământului sălăjean, publicate de Inspectoratul Școlar
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj a publicatplanul managerial al instituției pentru anul școlar 2024-2025. Documentul, semnat de inspectorul școlar general al instituției, Gheorghe Bancea, cuprinde diagnoza sistemului de învățământ din județ, plusurile și minusurile, dar și foarte multe obiective manageriale care trebuie puse în aplicare de echipa ISJ Sălaj, împreună cu directorii unităților de învățământ și cu profesorii din județ. Viziunea ISJ Sălaj, așa cum este prezentată, este ”construirea unui sistem educațional bazat pe calitate, profesionalism, incluziune,…
Mai mult...Echivalarea studiilor, în consultare publică la Ministerul Educației
Ministerul Educației a pus în consultare publică metodologia privind echivalarea perioadelor de studii efectuate în străinătate, de către inspectoratele școlare. Metodologia se referă și la organizațiile care școlarizează în baza unui curriculum al altui stat, pe teritoriul României, activități de învățământ preuniversitar. Studiile din afara României poti fi echivalate de către elevi, cetățeni români, cei din statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și din Confederația Elvețiană, precum și cei care se află sub protecție internațională.…
Mai mult...