ianuarie 31, 2023

Şoferi bețivi și inconștienți care conduc fără carnet ne pun viața in pericol

Şoselele sălăjene sunt din ce în ce mai periculoase, pentru că prea mulți sălăjeni bețivi sau fără carnet se încumetă să conducă autovehicule în stare de ebrietate. În perioada 3 – 12 decembrie, 14 astfel de sălăjeni au fost trimiși în judecată, conform site-ului Parchetului Sălaj.
Moldovan Florin Radu a condus pe DJ 109 spre localitatea Fodora un autoturism în timp ce avea o alcoolemie de peste 0,80 grame pe litru. Ciorba Dănuț a condus pe DJ 191C prin localitatea Ratin în timp ce nu poseda permis de conducere. Bălănean Radu a condus un Audi A 4 pe Aleea Toamnei din Zalău având o alcoolemie de 1,32 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Dalnoki Andrei Mircea a condus pe DJ 108 prin Agrij un autoturism fără a deține permis de conducere. Coșarcă Florin Dorin a condus un autoturism prin Sălaj fără a avea un permis valabil. Bârsan Ioan a fost trimis în judecată pentru că a condus un tractor prin comuna Năpradea fără a avea permis de conducere; când a fost oprit de polițiști acesta s-a sustras de la verificări iar ulterior polițiștii au aflat că Ioan nu poseda permis de conducere. Ilieș Gavril Rareș a condus un ATV înmatriculat în Marea Britanie pe DJ108S prin localitățiile Rus și Şimișna având o alcoolemie de 1,65 grame per litru alcool pur în sânge. Achim Augustin a condus un BMW pe DN1H în Băbeni în timp ce avea o alcoolemie de 1,90 grame per litru alcool pur în sânge. Varga Viorel, în timp ce conducea autoturismul personal marca Ford cu numărul de înmatriculare Sj 87 VYO pe DJ108S, prin localitatea Rus, a fost oprit de polițiști, care au constatat că avea o îmbibație alcoolică de 1,10 grame per litru alcool pur în sânge. Sînă Mircea Cosmin a condus un autoturism înmatriculat în județul Cluj pe DJ 109E având o alcoolemie stop_coloana de 0,90 grame per litru alcool pur în sânge. Crișan Liviu Cornel a condus pe bulevardul Mihai Viteazul un autoturism cu o îmbibație alcoolică de 1,70 grame per litru alcool pur în sânge. Herele Pavel a fost trimis în judecată pentru că a condus și el pe DC 77 un autoturism VW Golf cu o alcoolemie peste limita legală.
Codul Rutier prevede că la o alcoolemie de peste 0,8 grame pe litru alcool pur în sânge șoferii răspund penal. În funcţie de gradul de alcoolemie, se diferenţiază trei grade ale stării de ebrietate. Există starea de ebrietate ușoară, care cuprinde cantitatea de 0,5 până la 1,5 grame la mie, starea de ebrietate medie, care este cuprinsă între 1,5 – 2,5 grame la mie, iar peste 2,5 grame la mie se poate vorbi de intrarea în comă alcoolică.
Din cele 171 de accidente grave petrecute anul acesta în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie în Sălaj, 31 s-au produs din cauza faptului că șoferii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Cele 31 de accidente s-au soldat cu trei morți și 31 de răniți grav. Rezultă că în 18 la sută din accidentele grave înregistrate anul acesta a fost vorba de șoferi care au condus băuți. De cele mai multe ori, aceștia comit frecvent încălcări ale normelor de circulație rutieră, conduc cu viteza excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare, astfel punând în pericol siguranța participanților la trafic, reiese din analiza de risc făcută de poliția sălăjeană.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut