octombrie 4, 2022

Observator si arbitru de fotbal, tata si fiu, agresati într-un meci din Liga a V-a Salaj

Fostul sef al arbitrilor din Salaj a fost prins de gât la derby-ul zonal dintre Largiana Românasi si Recolta Agrij, la care era observator, dupa un schimb de injurii cu un jucator gazda. În plus, fiul sau, cel care conducea partida ca arbitru, a fost lovit tot de “capitanul” de la Largiana. Totul s-a întâmplat la Românasi, comuna în care îsi au originile cei doi oficiali

rn

Derby-ul zonal dintre Largiana Românasi si Recolta Agrij, din penultima etapa a Seriei EST, a avut parte de mai multe momente neplacute, în care oficialii jocului au fost agresati, bruscati si chiat loviti de unii jucatori ai gazdelor.
Din capul locului, trebuie precizat ca arbitrul stefan Bîrjac si observatorul Gavril Bîrjac, delegati la joc, sunt fiu si tata! Mai mult, ei sunt originari tocmai din comuna Românasi, mai exact din satul Pausa. Cu toate acestea, problemele lor au venit tocmai de la echipa comunei in care locuiesc!?
Prima repriza a fost una fara probleme si una spectaculoasa, astfel ca la pauza scorul era 2 – 2.
Problemele au venit la 10 minute de la reluare, atunci când “centralul” stefan Bîrjac a acordat o lovitura de la 11 metri pentru oaspeti, pe motiv ca “capitanul” Paul Todoran ar fi lovit mingea cu mâna în careu. S-a facut acolo un meleu de jucatori, iar “capitanul” celor de la Largiana l-ar fi lovit cu pumnul în stomac pe arbitru.
stefan Bîrjac nu s-a pierdut cu firea si l-a eliminat pe agresor, dupa care a pus mingea pe punctul cu var, scorul devenind 2 – 3.
Din acel moment, partida s-a încins, iar la câteva minute arbitrul a împartit alte doua cartonase rosii, unul la Alexandru Chichisan (Largiana) si unul la Ciprian Recian (Recolta), dupa un duel umar la umar mai barbatesc.
Partida a fost întrerupta în minutul 85
A fost momentul în care jucatorii de la Românasi si-au pierdut cumpatul. Cel mai nervos a fost Marius Pop, cel care a si parasit terenul de joc, dupa care a început sa îl înjure pe arbitru si pe observator.
Desi ar fi trebuit sa domoleasca spiritele, observatorul Gavril Bîrjac a pus paie pe foc. Conform martorilor, oficialul s-a deplasat din cealalta parte a terenului pâna la bancile de rezerve, acolo unde a urmat cu schimb de cuvinte grele si injurii. Circul a continuat pâna spre finalul partidei, mai exact în minutul 85, când jucatorul Marius Pop l-a prins de gât pe observator. În acel moment, Gavril Bîrjac a intrat în teren, s-a dus la arbitru, adica la fiul sau, si dupa câteva discutii “centralul” s-a fluierat finalul partidei.
“Delegarea celor doi oficiali, fiu-tata, la acest meci a fost total neinspirata. Nu aveau îi ce sa caute la acest meci considerat de noi grad zero, deoarece sunt din comuna. Cu toate acestea, localnicii stiu ca domnul Gavril Bârjac a fost tot timpul cu Agrijul, desi dânsul a fost si viceprimar la Românasi! Fiul sau a dat un penalty gratuit si o eliminare la scorul 2 – 2. De acolo s-a stricat jocul. Apoi a mai dat înca doua rosii si partida era compromisa. Dupa ceva timp, observatorul a plecat de la zona spectatorilor pâna în fata bancilor de rezerve si a incitat jucatorii nostri. A vorbit si urât domnul observator!? Sigur, a fost urât din partea noastra sa îl prindem de gât, dar credem ca a venit special catre banca noastra, ca sa provoace incidente”, ne-a declarat Andrei Cristian Traian, delegatul de la Largiana si, totodata, administratorul public al comunei Românasi.

rn

Marius Pop – jucator Largiana: “Da. L-am prins de gât, dar nu as fi putut crede ca un observator poate înjura un jucator!?”

rn

Unul dintre “eroii” partidei a fost jucatorul Marius Pop de la Largiana, care a fost titular si care nu a avut nicio problema în prima repriza, desi scorul era 2 – 2. Dupa ce a acuzat arbitrul de mai multe greseli, acesta a solicitat schimbare si a parasit suprafata de joc. De lânga bancile de rezerve, Marius Pop a tot protestat împotriva oficialilor. Scandalul a escaladat dupa ce observatorul a venit în zona bancilor de rezerve si a început sa se implice în discutii.
“Într-adevar, dupa ce arbitrul a facut mai multe gafe, ne-am enervat. Eu am înjurat pe arbitrul, dar si pe observator, deoarece am stiu de la început ca au venit sa faca revolutie aici. Nu as fi putut crede ca un observator poate înjura un jucator!? Ne-am înjurat ca la usa cortului!? M-a jignit de mai multe ori, iar la un moment dat nu am mai putut si l-am prins de gât. si atunci, ar fi vrut sa riposteze, dar probabil si-a adus aminte ca e observator”, este uimitoarea declaratie a jucatorului Marius Pop.

rn

Doi jucatori suspendati pe un an

rn

În cursul zilei de marti, a întrunit si Comisia de Disciplina a AJF Salaj, care a decis ca jucatorii Paul Todoran si Marius Pop sa fie suspendati pe o perioada de un an, în timp ce Alexandru Chichisan si Ciprian Recian au primit doua etape supendare, iar jucatorul Adrian Achim averstiment.
Chiar daca partida s-a întrerupt, rezultatul a ramas cel de pe teren (scor 3 – 6) conform regulamentului, deoarece diferenta a fost de trei goluri si membrii Comisiei nu au trebuit sa omologheze jocul la masa verde.
În final, trebuie precizat ca observatorul AJF este din comuna Românasi, iar în anii trecuti a fost si viceprimar al comunei!?
Originar din satul Pausa, Gavril Bîrjac este fost fotbalist la Laminarul Zalau în Liga a III-a, dar a fost anii buni si arbitru divizionar!
Mai mult, acum doi ani acesta a fost presedintele Comisiei Judetene de Arbitri Salaj!

rn

Largiana Românasi – Recolta Agrij 3 – 6 (2 – 2)

rn

Au marcat: Alexandru Man (‘1 si 80) si Dan Filip (‘42), respectiv?Dan Petrean (‘3 si 63), Ciprian Recian (‘11), Bogdan Tereu (‘56), Catalin Curea (‘65) si Bogdan Bercean (‘70)
Largiana: Rares Pop – Alexandru Chichisan, Alexandru Man, Andrei Chichisan, Paul Todoran, Adrian Todoran, Ioan Pop, Paul Salajean, Dan Filip, Marius Pop si Sergiu Achim . Rezerve: Alexandru Galis, Ionut Vlaicu, Andrei Puie, Teodor Mocan, Vasile Jimborean si Adrian Mocan. Delegat:?Andrei Cristian Traian
Recolta: Dan Marqoul – Dinu Berar, Lucian Goia (cpt.), Mircea Rezmives, Ciprian Recian, Catalin Curea, Razvan Muresan, Bogdan Tereu, Razvan Tamasan, Bogdan Bercean si Dan Petrean. Rezerve: Florin Rostas, Denis Petrean, Dan Porumb si Raul Farcas. Delegat: Iulian Vlaicu
Au arbitrat: la centru: stefan Bîrjac (Pausa), asistenti: Georgiana Seutea si Gombos Krisztian (ambii din Zalau)
Observator AJF: Gavril Bîrjac (Pausa)

rn

Articol realizat in colaborare cu Sportul Salajean

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.