Obligatia de obtinere a autorizatiei de incendiu nu mai cade in sarcina scolilor

Legea arata ca autoritatile locale care detin cladirea si proprietarii imobilelor in care functioneaza scoala au obligatia sa obtina autorizatia sanitara de functionare si autorizatia de securitate la incendiu.
Asta inseamna ca in cazul scolilor de stat autorizatia va fi obtinuta de primarie, care este proprietara cladirilor, iar in cazul scolilor private autorizatiile vor trebui obtinute de acestea in cazul in care sunt proprietarii cladirilor in care functioneaza.
Propunerea pentru ca autorizatia de asigurare la incendiu pentru scoli sa fie obtinuta de primarii a fost facuta din luna aprilie, atunci cand Ministerul Educatiei a anuntat ca ii degreveaza pe directorii de scoli de obtinerea autorizatiei de asigurare la incendiu atunci cand isi depun actele pentru autorizarea scolii.
Monitorul Oficial a publicat marti, 26 noiembrie 2019, o lege care stipuleaza ca Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie sa verifice autorizatia de securitate la incendiu, inainte de a propune autorizarea/acreditarea unei scoli.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *