noiembrie 29, 2022

Obiecția primarului din Măeriște la modul in care Consiliul Județean administrează banii

Conducerea Consiliului Județean a organizat vineri în Sala Porolissum a instituției o dezbatere publică pe tema bugetului Consiliului Județean. Au participat președintele Consiliului Județean, Tiberiu Marc, vicepreședinții Csaka Tiberiu și Valeriu Crișan și secretarul Cosmin Vlaicu. Ca să existe public pentru o dezbatere publică, au fost convocați primarii din județ, care au avut astfel ocazia să obiecteze asupra modului în care sunt împărțite resursele financiare pe 2016, să remarce minusurile și faptul că nu le sunt satisfăcute nevoile din teritoriu. 

S-a remarcat în acestă dezbatere primarul comunei Măeriște, Vasile Lazăr, care a avut obiecții referitoare la un drum județean care străbate comuna Măeriște și care nu a primit finanțare de la Consiliul Județean pentru a fi reabilitat, deși drumul face legătura între centrul de comună și o întreprindere unde lucrează majoritatea oamenilor din sat. Primarul comunei s-a referit la grupul de firme Verbis Consulting din Cluj-Napoca, care a pus bazele fabricii de peleți de la Doh în luna august 2014. Liderii Consiliului Județean au promis vineri vor rezolva problema expusă de primar.
Investiția de la Doh se ridică la suma de 150.000 de euro. Firma clujeană își propune să valorifice resursele de care dispune zona. Investiția se datorează inginerului Marius Bolba, fiu al satului stop_coloana Doh, care a declarat că, împreună cu partenerul său de afaceri, Vlad Danciu, va iniția și alte proiecte eceonomice în această localitate. Chiar și Asociația Fiii Satului Doh s-a arătat nemulțumită de colaborarea cu Consiliul Județean. “Îmi doresc să avem o mai bună colaborare cu cei de la Consiliul Județean. Vreau să le atrag atenția, dacă ar putea, să aducă îmbunătățiri drumului județean 110, care face legătura între localitățile Doh și Măieriște, deoarece ar necesita să fie măcar pietruit”, a spus prof. Ioan Leitan.  
Bugetul Consiliului Județean prevede pentru 2016 doar 13.825.000 de lei pentru infrastructura rutieră a județului. În total, în Sălaj sunt 1.505 kilometri de drum județean. În suma sunt incluși și banii pentru deszăpezire sau întreținere pe timp de iarnă. Bani puțini din totalul de 186.412.000 lei de care dispune anul acesta Consiliul Județean și din care 75.937.000 de lei se duc pe asistență socială, iar 18.181.000 de lei pe cultură.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *