septembrie 29, 2023

Oaspeti norvegieni la Scoala Simion Barnutiu

0

O frumoasa colaborare ce rezista de noua ani intre Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” Zalau si Kvinlog Skule Kvinesdal din Norvegia cunoaste, zilele acestea, o noua etapa: vizita unui grup de elevi si profesori din tara nordica, la Zalau. Oaspetii s-au intalnit, ieri, cu profesorii scolii din Zalau, cu elevii si cu parintii acestora, la Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau, unde reprezentantii celor doua unitati de invatamant au prezentat, pe rand, mostre ale preocuparilor lor extrascolare – poezie, dans, muzica. N-au lipsit, evident, luarile de cuvant, profesorii norvegieni subliniind in interventiile lor cat de incantati sunt de felul in care sunt primiti si tratati de prietenii lor din Zalau.
Reamintim ca astfel de vizite au mai avut loc, in cadrul acestei colaborari, in mai multe randuri si in ambele sensuri. Anul trecut, spre exemplu, un grup format din 20 de elevi si patru cadre didactice de la Scoala “Simion Barnutiu” s-a aflat pentru cateva zile in Norvegia. Pentru scoala din Zalau, prietenia cu scoala din Norvegia a adus, in timp, si beneficii materiale. Asa este, dupa cum sublinia directoarea Maria Lupsea, faptul ca, avand sprijinul parintilor elevilor din Norvegia, care au platit abonamentul, Scoala “Simion Barnutiu” a fost prima unitate de invatamant din Zalau care a introdus Internetul. Tot cu sprijinul parintilor si profesorilor din Norvegia, scoala din Zalau a fost dotata cu calculatoare si laptop-uri, partea norvegiana sustinand inclusiv costul consumabilelor. Cea care a facut posibila aceasta colaborare si care a mentinut vie relatia dintre cele doua scoli este profesoara Lucia Balanean, initiatoarea proiectului Comenius prin care s-au finantat activitatile desfasurate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut