septembrie 21, 2023

Oameni curajoși care își pun și sufletul la bătaie să-și trăiască visul

1

Adi Szucs, cunoscut cititorilor ca Machete de la Chefi la Cuțite, va deschide în curând unul din cele mai speciale locuri de relaxare din județ. Terasa-Pub Machete Team va fi la dispoziția clienților și invitaților speciali începând cu 1 mai. Lucrările de amenajare sunt în toi și Adi speră să nu intervină alte restricții, astfel încât activitatea lor să demareze la data pe care și-au propus-o.

Investiția de aproape 20 de mii de euro a celui mai cunoscut maestru bucătar sălăjean poate fi considerată un act de curaj, având în vedere faptul că afacerile din HORECA sunt pe butuci de un an încoace. Însă Machete este un visător care, după mai multe încercări de a supraviețui vremurilor și de a-și depăși propriile limite, susținut de familie și de prieteni, a decis că visul său poate deveni realitate. A pierdut și el mult din cauza pandemiei, a ratat oferte bănoase de dragul Zalăului, dar a rămas aici, alături de familie și de prieteni pentru că are prea mult drag de tot ce înseamnă acasă. S-a gândit că oamenii au nevoie de un loc special în care pot uita preț de câteva ore de grijile cotidiene și în care să aibă posibilitatea de a mânca specialități culinare, de a asculta o muzică bună și de a savura o bere sălăjeană. A găsit și oamenii potriviți lângă care să facă Zalăul și Sălajul cunoscut, așa că asocierea cu fabrica de bere din oraș i-a venit ca ”turnată” pentru visul său.

”Am suferit mult din cauza pandemiei. Am fost o perioadă în depresie, la modul sincer, pentru că nu-mi găseam calea și liniștea. M-am apucat de pictură și mulți nici nu credeau că eu pictez. Am investit în aparaturi pentru gătit în aer liber, am încercat să gătesc live din *Garajul Aromelor*. Câte nu am încercat în pandemie… Am avut noroc cu familia mea, în special cu Ela care crede în mine și visul meu. Mi-a venit ideea cu terasa și pub-ul și Ela a fost cea care mi-a redat încrederea și curajul și, zic eu, voi reuși să aduc acel altceva pentru orașul nostru”,  se destăinuie Adi Szcucs, în exclusivitate pentru Graiul Sălajului.

Motoare, muzică și mâncare gătită pe loc

Machete, cu un palmares impresionant de premii și trofee la concursurile culinare din țară și străinătate, a gândit un concept unic pentru gurmanzi, în care îmbină trei pasiuni ale lui: bucătăria, muzica și motoarele. ”Pot fi considerat nebun la cât am investit, dar trebuie să fac ceva pentru Zalău, pentru județ, pentru oamenii de aici, dar mai ales pentru mine. Eu am trei mari pasiuni: bucătăria, muzica și motoarele. Pe toate le-am adus în acest loc deoarece vreau să le împart cu toți cei care ne vor deveni clienți. După ce gătesc, mă urc pe scenă și cânt. Pregătim un decor special, inspirat din pasiunea mea pentru motoare. Am avut norocul să întâlnesc acești oameni la fel de visători ca mine și să îmi pot pune în practică ideile mele. Mulți mi-au spus că Zalăul e prea mic pentru ideile mele, dar eu vreau să creștem noi. Așa cum au existat sceptici când am organizat Festivalul Gustului Românesc, dar am reușit să facem ceva cu totul nou, așa există și acum. Ela m-a încurajat și crede în mine, prietenii mei la fel. Și voi reuși cu eforturi susținute. Mi-am vândut și rulota că nu mi-au ajuns banii pentru tot ce vreau să fac aici, dar va fi frumos și măreț”, ne spune plin de emoție Adi.

Mâncarea va fi gătită pe loc, în aer liber, iar periodic clienții se vor putea bucura de specialitățile lui Machete: scoici, crocodil, fois gras. Din meniul curent vor fi costițele, micii, aripioare picante, burgheri și tot felul de rețete care se îmbină perfect cu berea. Toate vor fi gătite la vedere, pe loc, iar periodic vor fi organizate concerte. Printre numele cunoscute care și-au manifestat dorința de a urca pe scena lui Machete sunt Magda Pușkaș, Rareș Suciu, Marius Bob.

     Prietenii la nevoie se cunosc

Evident că pentru amenajarea unui loc special este nevoie de ”chestii speciale”. Gadi (Gabriel Zaharie), profesorul de bilogie împătimit de motoare și prieten vechi al lui Szucs, i-a oferit o motocicletă pentru decorul Pub-ului. Cunoscutul sculptor în piatră Marius Tutovan, alt prieten vechi, șlefuiește în aceste zile o fântână de bere din piatră de Moigrad. Cosmin Dragoș l-a ajutat cu un sistem de lumini pentru pub. Călin Boca va fi entertainer-ul ”de-al casei” și va încânta clienții. Și mulți alții care pun umărul ca Terasa-Pub Machete să devină realitate. ”Să fiu sincer, foarte mulți prieteni mi-au sărit în ajutor în acest proiect nou și unic. Cu sprijinul lor îmi pun ideile în practică și normal că prind curaj să continui”, ne spune emoționat Adi, așa cum este de fiecare dată când vorbește de prietenii și de familia sa.

Un Chef cu palmares

Adrian Szucs a ajuns în atenția opiniei publice participând la un show culinar difuzat în anul 2010 la Paprika TV. Notorietatea sa a crescut odată participarea la „Chefi la cuțite” și cu obținerea unor importante trofee la concursurile internaționale. Este membru al Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA) România din luna mai a anului 2017, fiind desemnat și ”Bucătarul anului” odată cu organizarea, la Zalău, a Festivalului Gustului Românesc, un festival care a reunit peste 40 de bucătari din țară și din străinătate. A participat la o serie de competitii internaționale precum Festivalul Peștelui Durabil de la Mamaia, unde a câștigat marele trofeu, la festivaluri gastronomice din Macedonia și Italia, unde a obtinut trei trofee si 17 medalii. Cu alte cinci medalii s-a întors din Coreea de Sud, cu patru medalii de aur la individual și una obținută cu echipa României.

Dar, cel mai important trofeu pentru el este satisfacția pe care o are atunci când cei pentru care gătește sunt mulțumiți.

1 thought on “Oameni curajoși care își pun și sufletul la bătaie să-și trăiască visul

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut