Oameni atacați de doi câini ciobănești, la Crișeni. Victimele au ajuns la spital

Un adolescent de 16 ani și un tânăr de 26 de ani au fost victimele a doi câini din rasa ciobănesc belgian, la Crișeni.

Luni seara, în jurul orei 20.45, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină, după ce o persoană a fost mușcată de un câine. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, se afla pe un teren viran când a fost atacat de cei doi câini, unul dintre aceștia mușcându-l de fesa stângă.

O ambulanță sosită la față locului i-a acordat îngrijiri medicale, iar ulterior l-a transportat la U.P.U. Zalău.

Din relatările victimei, jandarmii au reușit să identifice proprietarul câinilor, un bărbat de 55 de ani din Zalău. Culmea, în momentul atacului, stăpânul câinilor se afla la U.P.U. Zalău, cu o altă victimă a câinilor.

Potrivit jandarmilor sălăjeni, în urma verificărilor s-a stabilit că, la scurt timp după primul atac, înainte de sosirea echipajului de jandarmerie, unul dintre câinii aceluiași proprietar a mai mușcat un tânăr de 16 ani, în zona abdomenului.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 12 din Ordonanța de urgență nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, respectiv „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane […]”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

foto cu caracter informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *