octombrie 4, 2022

O zalauanca vaduva cu cinci copii va fi scutita de majorarile la plata restantelor catre Primarie

Primaria Zalau a pus pe ordinea de zi a Consiliului Local din 12 iulie un proiect de hotarare privind scutirea de plata majorarilor de întârziere datorate de contribuabilul Caluser Viorica.

rn

Potrivit proiectului propus spre a fi votat de catre consilierii locali, din ancheta sociala facuta in 18 iunie reiese ca zalauanca Victoria Caluser este vaduva din anul 2006, are cinci copii, dintre care trei in intretinere, iar veniturile lunare ale familie sunt de 3.856 de lei, compuse din salariul de 1.744 de lei, la care se adauga tichete de masa de 300 de lei, trei pensii de urmas in suma de 520 lei, trei alocatii de 84 lei si trei burse de orfan semestriale insumand 450 de lei pe semestru.
Conform datelor din evidentele fiscale, Caluser Viorica figureaza cu obligatii de plata restante in suma de 3.692 de lei, din care majorari de intarziere in suma de 1.786 de lei aferente ramasitelor acumulate la impozitul pe cladiri si taxa de deratizare-salubrizare, calculate la data de 27 iunie.
Primaria Zalau propune spre aprobare Consiliului Local scutirea doamnei Caluser Viorica de la plata majorarilor de intarziere in suma de 1.786 de lei, cu conditia ca femeia sa achite integral obligatiile fiscale restante, care totalizeaza 1.906 lei, din care 1.608 impozit pe cladiri si 298 taxa de deratizare.

rn

Viceprimarul Teodor Balajel ne explica de ce apar astfel de situatii.
"Noi vom mai sustine astfel de cazuri, care sunt cazuri sociale adevarate, mai ales ca este vorba de familii cu multi copii, iar parinti fac sacrificii pentru a-i creste, a-i duce la scoala si a-i pregati pentru viata. Femeia a venit in primavara in audienta la noi la primarie in scopul rezolvarii acestei probleme", spune Balajel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.