decembrie 5, 2022

O treime din produsele vandute de Kaufland si Lidl la noi sunt diferite de cele vandute in Vest

Am anuntat chiar in editia de ieri ca reprezentanti ai guvernului au promis sa faca lumina in scandalul dublelor standarde de calitate a produselor vandute in supermarketuri, printre care si Kaufland si Lidl. Si se confirma ca aceleasi produse sunt de mai slaba calitate pe rafturile din tara noastra decat cele de pe rafturile din tarile din Vest.

În urma analizelor comparative realizate de autoritatile de la Bucuresti, au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România si în câteva tari din UE, anunta reprezentantii Ministerului Agriculturii.
Au fost prelevate 29 de probe din tari europene si, simultan, 29 de probe identice din magazinele românesti, sortimente din categoriile lactate, carne, peste si ciocolata. Dintre acestea, noua produse au prezentat unele diferente din punct de vedere al continutului de grasimi si proteine.
Reprezentantii guvernului implicati in analiza au exemplificat diferente de continut din punct de vedere caloric identificate la produse ca parizer de porc, cârnati pentru gratar, conserve de peste, pateu de ficat, bacon cuburi, sunca de porc. Ei au precizat ca aceste produse nu prezinta risc din punctul de vedere al consumului uman si diferentele respective indica doar diferente de calitate intre vestul si estul Europei.
“Nu vom da numele vreunui producator sau al vreunui comerciant implicat în aceasta analiza”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinta de presa, precizand ca rezultatele analizelor vor fi trimise Comisiei Europene, cu solicitarea de a se accelera procedurile juridice pentru comparatiile ulterioare.
O echipa din România formata de specialisti din Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) s-a deplasat în iunie în Belgia, Olanda si Germania, pentru a preleva produse alimentare din magazinele Lidl, Kaufland si Delhaize (Mega Image) în vederea realizarii studiului comparativ cu produsele identice comercializate in România.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *