septembrie 26, 2022

O treime din candiatii la bacalaureat din Salaj considera ca au primit note mai mici decat ar fi meritat

Mai bine de o treime din absolventii de liceu din Salaj care au sustinut examenul de bacalaureat anul acesta sunt nemultumiti de notele pe care le-au obtinut. 

rn

S-au înregistrat 573 contestatii, din totalul de 1.649 de candidati prezenti la toate probele, procentul celor care cred ca au primit note mai mici decat ar fi meritat fiind de 34,74 la suta, potrivit datelor furnizate de Marcel Lucaciu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.
Cele mai multe contestatii s-au înregistrat la proba scrisa de limba si literatura româna, 240, din care 208 la profilul real si 32 la profilul uman.
La proba scrisa la limba si literatura materna au fost 17 contestatii, toate la limba maghiara.
La proba obligatorie a profilului s-au inregistrat 163 de contestatii, din care 140 la matematica si 20 la istorie.
Proba la alegere a profilului si specializarii a fost comtestata de 153 de absolventi – 39 la anatomie, 36 la biologie, o contestatie la chimie organica, doua la filozofie, 11 la fizica, 35 la geografie, 18 la informatica, 7 la sociologie, doua la psihologie, doua la logica, argumentare si comunicare.
Incepând cu anul 2017, la solutionarea contestatiilor s-a renuntat la pragul de 0,50 de puncte, în sensul ca o contestatie este admisa indiferent care este diferenta constatata la recorectarea unei lucrari.
Solutionarea contestatiilor se va face într-un alt judet decât judetul în care s-a corectat initial, iar rezultatele finale vor fi afisate în cursul zilei de 9 iulie 2018.
Procentul de promovare in Salaj inainte de contestatii este de 61,92 la suta (1.021 din 1.649 de candidati), mult sub rata de promovare la nivel national, de 67,7 la suta, si foarte departe de rata de promovare inregistrata anul trecut in Salaj, de 70,80 la suta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.