O singură zi pentru înmatricularea autovehiculelor

0
3551

Un proiect de lege depus la Parlament ar putea să simplifice birocrația legată de înmatricularea și înregistrarea autovehiculelor. Inițiativa legislativă propune ca înmatricularea și înregistrarea mașinilor să aibă loc într-o singură zi și într-un singur loc, mai exact în locațiile RAR, unde să se elibereze și toate documentele necesare pentru procedură.
Actul normativ a fost inițiat de către deputații UDMR și, dacă va fi adoptat de către Parlament, ar putea intra în vigoare la începutul anului 2022. Inițiatorii propun ca înmatricularea vehiculelor să se desfășoare numai la sediile Registrului Auto Român. În prezent, programările specifice trebuie făcute în două locuri.
„Mulți proprietari de mașini au declarat că procesul de înmatriculare a vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituții, implică multă administrație, bani și timp. Am elaborat o propunere legislativă care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare” , argumentează Benedek Zakarias, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.
Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de ambele Camere ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.