O singură medie de 10 în Sălaj la examenul de Bacalaureat

O elevă de la Colegiul Național “Silvania” Zalău este unicul candidat din Sălaj care a reușit performanța de a obține media 10 la examenul de Bacalaureat. Laura Haraseniuc, din clasa XII-a C, profil Matematică-Informatică, a luat 10 curat la toate probele. Anul trecut, în Sălaj au fost 3 medii de 10 la examenul de Bacalaureat.

Au fost acordate, în total, 145 de note de 10, la diferite materii. Astfel, 7 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română (6 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și 1 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei); 14 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă (7 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 4 de la Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna și câte 1 candidat de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău și Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei); 33 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 7 dintre care 5 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău  și 2 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei / Istorie – 26 dintre care 11 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 8 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și 7 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău); 91 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (46 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 20 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 10 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 7 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, 4 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou și câte 1 candidat de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău și Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna).

Promovare de 65,81% în Sălaj

Rata de promovare la nivelul județului înainte de contestații este de 65,81%, potrivit rezultatelor afișate luni, 5 iulie.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,57% (66,07% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 27,75%  (26,89% – sesiunea iunie-iulie 2020).

Au promovat 1.024 candidați, dintr-un total de 1.556 candidați prezenți. Dintre aceștia, 976  candidați provin din promoția curentă, iar 48 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Colegiul Național Silvania Zalău are cel mai mare procent de promovare

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la Colegiul Național „Silvania” Zalău (97,56%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău (90,74%), Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (83,33%).

De altfel, în topul mediilor de la examenul de bac, elevii de la CNS Zalău sunt fruntași. Primele 10 cele mai bune medii au fost obținute de 9 elevi de la CNS Zalău ( 6 de la Matematică-Informatică și 3 de la Filologie) și un singur elev de la Liceul Pedagogic “Gheoghe Șincai” Zalău (Filologie), acesta situându-se pe poziția a doua, cu media 9,96.

Luni, 5 iulie, a fost și ziua alocată depunerii contestațiilor. Rezultatele înregistrate după soluționarea acestora vor fi anunțate, vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.