Nu mai putin de sapte specialisti nefrologi se ocupa de sanatatea pacientilor Hemo Vest
Permanenta prezenta a specialistilor nefrologi si aparatura de ultima generatie sunt aspectele care diferentiaza Centrul de Hemodializa Hemo Vest din Zalau de alte centre, oferind pacientilor care fac trata-mentul aici o sansa in plus la o viata mai normala. „Tratamentul bolnavilor de insuficienta renala cronica nu inseamna doar hemodializa, ci si tratarea tuturor complicatiilor care decurg din aceasta afectiune – ne-a explicat unul dintre cei sapte specialisti nefrologi pe care ii are centrul – fapt pentru care este foarte important ca medicul sa fie in permanenta printre pacienti, pentru a observa imediat semnele vreunei complicatii si pentru a interveni oportun. Altfel, in joc este chiar viata pacientilor”. Cei sapte nefrologi de la Hemo Vest, printre care unul avand si specializare ATI (Anestezie si Terapie Intensiva), sunt astfel organizati incat in orice moment cel putin doi dintre ei sunt la dispozitia pacientilor.
Insuficienta renala se complica aproape intotdeauna cu o anemie, cauzata de diminuarea secretiei de catre rinichi a eritropoetinei (hormonul care stimuleaza producerea de globule rosii de catre maduva osoasa). De asemenea, insuficienta renala mai poate duce la hipertensiune arteriala, complicatii osoase (demine-ralizare), complicatii nervoase (ce pot merge pana la paralizie) si afectiuni cardiace (ca urmare a retentiei de sodiu si potasiu).
Tot specialistii centrului ne-au explicat si cat de importanta este pentru calitatea vietii bolnavilor de insuficienta renala aparatura cu care se face hemodializa. Cum aceste aparate de hemodializa fac treaba rinichiului bolnav, adica elimina din organism toxinele uremice, este extrem de important ca aceasta eliminare sa fie cat se poate de eficienta, cat mai aproape de 100 la suta. Iar aparatele de la Hemo Vest, prin filtrele de ultima generatie pe care le au, elimina – ne-au asigurat medicii de acolo – pana la 100 la suta din toxinele pe care ar trebui sa le elimine, in mod normal, rinichiul sanatos. „Sunt aparate si materiale sanitare la standarde europene. Inclusiv apa pura in care se elimina toxinele este de cea mai buna calitate”, au precizat ei.
Iar aceasta eficienta optima are ca principal efect imbunatatirea starii generale a pacientilor, care declara ca se simt mai bine inca dupa prima sedinta de hemodializa in acest centru.
Serviciile sunt decontate de CNAS
Desi este un centru privat, Hemo Vest efectueaza serviciile medicale de hemodializa in baza unui contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, asa ca pacientii nu platesc nimic. Nici macar cadouri pentru personal – ne-au asigurat medicii din centru.