Remat Zalau – Unirea Dej 3-0 (18,14,21)
Sambata, voleibalistii de la Remat au repurtat pe teren propriu a cincea victorie din acest sezon. Meciul cu Unirea Dej, incheiat cu scorul de 3-0 a fost mult mai mult decat revansa pentru infrangerea suferita in fata dejenilor, in luna septembrie in cadrul turneului amical.
A fost elanul si curajul de dupa victoria repurtata in urma cu o saptamana, la Zalau, impotriva campioanei, Tomis Constanta. Hotarati sa castige, elevii lui Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu, nu au cedat nici un set in favoarea oaspetilor, ci au luptat, chiar cu unele scapari inerente jocului, pentru a se detasa permanent pe tabela de marcaj. Echipa din urbea de la poalele Mesesului a dovedit ca joaca din ce in ce mai bine de la un meci la altul si i-a lasat de multe ori pe oaspeti fara replica.
Meciul de la Zalau a fost arbitrat de Nicolae Cristea – A1 (din Cluj Napoca) si Dinu Olahut – A2 (din Baia Mare).
Remat: Ciortea, Iosifov, Pascan, Lamb, Borota, Feher, Afloarei si Maries.
Unirea Dej: Purice, Dima, Neamt, Nesa, Tofan, Cristudor, Alex, Sinto si Gagea,
Primul punct al meciului a fost al zalauanilor. Pana la primul timp de odihna, zalauanii si-au incantat spectatorii prin pasele reusite ale lui Pascan si Ciortea, prin blocajele bune ale lui Afloarei sau Lamb cu Borota. Zalauanii s-au distantat la scorul de 8-6. Au avut avantaj de 4 puncte la 11-7, cand au punctat prin blocajul reusit al lui Borota si Iosifov, in urma unor mingi foarte frumos jucate. De la 12 – 7 nimic nu le-a mai stat in cale zalauanilor, care s-au dezlantuit. Iosifov a punctat de doua ori consecutiv, apoi Ciortea, Pascan, Afloarei, si din nou Pascan cu doua puncte consecutive.
Setul doi a dat batai de cap si nervi oaspetilor care si-au pierdut cumpatul vazandu-se condusi la 3-0 si reusind sa faca primul punct abia la 5-1. Diferenta de 4 pana la 10 puncte au realizat-o mai apoi Pascan, Ciortea, apoi prin blocajele reusit din nou de Ciortea, Afloarei, Borota, si Pascan cu Iosifov. De-o parte si de alta a fileului s-au jucat in cel de-al doilea set mingi frumoase, chiar spectaculase, cu fente (Lamb) dar si cu lovituri naprasnice (Pascan).
Cel de-al treilea set a fost unul al erorilor, pentru ca a abundat in greseli de ambele parti ceea ce i-a tinut cu sufletul la gura pe sustinatorii celor doua echipe. Scorul a fost destul de strans de la debut, 0-1,1-1, 2-2, 5-4, 6-5, 10-10, 14-13, 16-14. Din acest moment, insa, volei-balistii de la Remat au reusit sa se distanteze la 4 si 5 puncte, ca spre final oaspetii sa reduca din handicap 19-18, 21-18, 22-20. In final, ne-au salvat greselile dejenilor, dar si pasele inspirate ale lui Borota si compania.
•Urmatoarele doua etape ale Rematului vor fi de maxima intensitate deplasandu-se la Piatra Neamt, pentru meciul de sambata, 21 noiembrie, ca apoi sa primeasca vizita redutabilei echipei bucu-restene Dinamo, multipla cam-pioana nationala.
In etapa de sambata, Buzau – Dinamo 0-3; Steaua – Piatra Neamt 2-3.
Nota: In Divizia A2, sambata, Phoenix Simleu Silvaniei – Ramnicul Valcea 3-0.