Începând de marți, 18 iunie, cetățenii pot împrumuta din nou statul, prin intermediul titlurilor Fidelis.

Acestea pot fi achiziționate în perioada 18-28 iunie. Dobânzile oferite sunt: 6% – 1 an (lei); 6,85% – 3 ani (lei); 7% – 1 an (lei) pentru donatorii de sânge ; 4% – 1 an (euro); 5% – 5 ani (euro).

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

În 10 iunie, a demarat și o nouă ediție Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv, 6,85%.

Odată cu această emisiune, a fost implementată plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii.

„Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.