O nouă stație pentru taxi în municipiu

1
947

Zălăuanii vor avea la dispoziție o nouă stație pentru a lua un taxi. Aceasta va fi amenajată pe strada Parcului, în spatele clădirii primăriei, în apropierea Complexului Manager.

Solicitarea înființării unei stații de taxi în zonă a venit din partea SC Manager SRL, solicitare motivată de punerea în funcţiune, în curând, a Centrului Wellness Manager.
Ca urmare a acestei solicitări, administrația locală a consultat Camera Taximetriştilor, Filiala Sălaj, care a răspuns favorabil unei astfel de propuneri. De asemenea, s-a obţinut și avizul favorabil al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj (Poliţia
municipiului Zalău – Biroul rutier), pentru amenajarea unei noi staţii de taxi cu 3 locuri de staţionare, pe strada Parcului.
În zonă se află şi alte obiective de interes general, care justifică oportunitatea unei stații de taxi: restaurantul Glamour, cu sală de nunți, o florărie, cabinetele medicale din clădirea Manager, Agenţia de Protecţie a Mediului Sălaj, Poşta Română.

Costurile aferente amenajării stației de taxi de pe strada Parcului sunt cele privind marcarea celor 3 locuri și amplasarea indicatoarelor care semnalizează stația de taxi, de către SADP, suma necesară fiind estimată la 1.000 lei, TVA inclus.

„Prin înfiinţarea staţiei de taxi se urmăreşte reducerea folosirii autoturismelor proprietate personală şi folosirea altor modalitati de transport, mai sustenabile”, menționează reprezentanții administrației zălăuane în raportul care însoțește proiectul de hotărâre ce a fost puz în dezbatere publică.

Proiectul privind modificarea Anexei nr. 8 a Hotărârii Consiliului Local nr. 230 din 29 august 2019 privind aprobarea noului Regulament privind organizarea şi funcţionarea serviciului public de transport în regim de taxi pe raza Municipiului Zalău poate fi consultat de persoanele interesate în format electronic pe site-ul Primăriei Zalău, la Secțiunea transparență decizională, sau la sediul instituției.

Eventualele propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare față de proiectul de act normativ propus se pot formula în perioada 23 noiembrie – 10 decembrie.

În prezent, în Zalău sunt aprobate 17 locații cu destinația de stații pentru taxiuri.

Acestea sunt amplasate pe Str. Avram lancu – parcarea vis-a-vis de Complexul alimentar – 5 locuri; Piaţa luliu Maniu – în faţa clădirii Transilvania -15 locuri; Str. Unirii – în faţa hotelului Porolissum – 3 locuri; B-dul Mihai Viteazu – în faţa magazinului Nazareth -10 locuri; B-dul Mihai Viteazu – în faţa bl. B120 -10 locuri; B-dul Mihai Viteazu- zona Astralis – 5 locuri; Str. Armoniei – la Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu -10 locuri; Str. Siomion Bămuţiu – intersecţia cu str. General Dragalina – 5 locuri; Str. Simion Bărnuţiu – vis-a-vis de bl. A4 – 25 locuri; Str. Voievod Gelu – vis-a-vis de benzinăria Mol – 5 locuri; Str. Porolissum – vis-a-vis de Şcoala gimnazială Porolissum – 5 locuri; Str. 22 Decembrie 1989 – Casa de Cultură Municipală Zalău – 3 locuri; Str. Traian -lângă Universitatea Tehnică Cluj, Filiala Sălaj – 3 locuri; Ortelec – centru, lângă şcoală – 5 locuri; Str. Gheorghe Doja -lângă parcul Brădet – 4 locuri; Parcare Sala Sporturilor – 5 locuri; Parcarea din Piaţa Agroalimentară Centrală – 5 locuri.

1 COMENTARIU

  1. conform celor susmentionate, ar trebui sa fie actualizate si in teren la fata locului, conform indicatoarelor actuale, sunt mai multe locuri, iar taxiuri si mai multe decat se accepta, iar daca nu le convin acestora, cheama politia locala, ca nu au loc, si se lasa cu puncte penalizare….. se cere o corelare a teoriei cu practica!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.