ianuarie 31, 2023

O nouă serie de cursuri de formare profesională la Camera de Comerț și Industrie Sălaj

Camera de Comerț și Industrie Sălaj, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, organizează o nouă serie de cursuri de formare profesională. Calificările oferite sunt Agent Dezinfecție, Deratizare, Dezinsecție, Manager Resurse Umane, Inspector Resurse Umane, Responsabil de Mediu, Cadru Tehnic PSI, Expert Achiziții Publice, Inspector SSM.

Cursurile se adresează atât agenților economici și instituțiilor publice care doresc să ofere calificări suplimentare angajaților, cât și persoanelor fizice care doresc să își crească șansele de a găsi un loc de muncă.

Acestea oferă oportunități de angajare sau specializare atât persoanelor cu studii medii, cât și celor cu studii superioare.

Modalitatea de desfășurare a cursurilor este exclusiv online, pe platforma ZOOM, de la înscriere, desfășurare și până la examinare și certificare. 

În urma cursului, se obține certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Muncii.

Cursul de Expert Achiziţii Publice (cod COR 214946) se adresează tuturor persoanelor juridice (autorități/instituții publice, operatori economici, ONG-uri, etc.), interesate în achiziționarea sau ofertarea de bunuri, servicii sau lucrări într-un cadru guvernat de cele 6 principii ce stau la baza legislației românești privind achizițiile publice, respectiv nediscriminarea, tratamentul egal, recunoașterea reciprocă, transparența, proporționalitatea și asumarea răspunderii.

Pe fondul fluctuațiilor continue a angajaților pe piața muncii, tot mai mulți angajatori au nevoie de specialiști în recrutare și în gestionarea resurselor umane. Astfel de abilități pot fi obținute în urma cursului de Inspector Resurse Umane (cod COR 333304). Cursul se adresează persoanelor care doresc să se specializeze în întocmirea și gestionarea documentelor ce țin de evidența muncii într-o organizație, de gestionarea relațiilor dintre angajați și angajatori, de recrutarea și selectarea personalului care urmează a fi angajat.

Certificarea de Manager Resurse Umane (cod COR 121207) este pentru cei care își doresc să își consolideze cunoștințele și să avanseze în carieră în domeniul resurselor umane. Cursul cuprinde ore de teorie și exemple practice furnizate de formatori specialiști, cu experiență extinsă atât în companii private cât și în instituții publice. Cursul se adresează persoanelor care lucrează în domeniul resurselor umane, dar și managerilor care sunt interesați de gestionarea eficientă a activității departamentului pe care îl conduc.

Cursul pentru Responsabil de mediu (cod COR 325710) se adresează în special societăților comerciale sau instituțiilor publice care desfașoară activități cu posibil impact asupra mediului. Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 92 din 19 august 2021 privind regimul deșeurilor, articolul 23, alin. 4, „Pentru îndeplinirea obligațiilor legale privind gestionarea deșeurilor, titularul unei activități, pentru care autoritatea competentă pentru protecția mediului a emis o autorizație de mediu/autorizație integrată de mediu, are obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii sau să delege această obligație unei terțe persoane. Conform alin. 5 „Persoanele desemnate, prevăzute la alin. 4, trebuie să fie instruite în domeniul prevenirii generării de deșeuri și al managementului deșeurilor, inclusiv în domeniul substanțelor periculoase, ca urmare a absolvirii unor programe de perfecționare și specializare recunoscute la nivel național conform Ordonanței Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, cu modificările și completările ulterioare”. Nedesemnarea unei astfel de persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei.

Cât privește cursul pentru Inspector SSM (cod COR 325723), acesta se adresează tuturor persoanelor care doresc să lucreze în domeniul protecției muncii, precum și lucrătorilor desemnati cu răspunderi specifice în domeniul securității și sănătății în muncă.

Cursul pentru Cadru Tehnic PSI (cod COR 541902) se adresează tuturor persoanelor care doresc să se specializeze în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, precum și persoanelor desemnate din cadrul firmelor, care trebuie să organizeze și să coordoneze activitatea în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor.

Cursul pentru Agent DDD (cod COR 516901) se adresează tuturor persoanelor care desfășoară sau doresc să desfășoare activități de dezinfecție, deratizare și dezinsecție în incinte – reședințe, școli, creșe, grădinițe, cantine, spitale, birouri, sectoare industriale, agricole și administrative, mijloace de transport, precum și în spații exterioare – zone populate, spații verzi, parcuri etc.

Detalii despre perioada de desfășurare a cursurilor, data începerii, durata acestora, costuri sau orice alte informații puteți obține de la Camera de Comerț și Industrie Sălaj, strada Corneliu Coposu nr.3, Zalău, la numărul de telefon 0260.661.030 sau la adresa de e-mail ccisalaj@ccisalaj.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut