septembrie 28, 2023

O nouă șansă pentru proiectele prin PNDL 1. Ministerul Dezvoltării poate prelungi cu doi ani finalizarea investițiilor

0

Primăriile care nu au finalizat încă investițiile prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 au posibilitatea să solicite prelungirea contractelor de finanțare cu încă doi ani.

Decizia a fost luată la nivelul Ministerului Dezvoltării, astfel încât să se asigure finalizarea obiectivelor de investiții care servesc comunitățile locale, finanțate din bani publici, după cum a anunțat ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”În vederea finalizării obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL), Ministerul Dezvoltării a informat beneficiarii asupra posibilității de prelungire a perioadei de valabilitate a contractelor cu până la 2 ani. Măsura vizează 661 de astfel de obiective de investiții. Astfel, beneficiarii contractelor aferente PNDL 1, încheiate în anul 2015, a căror perioadă de valabilitate va expira la data de 31 decembrie 2022, pot solicita prelungirea contractelor în situația în care, pentru obiectivele de investiții care fac obiectul contractului, nu este efectuată recepția la terminarea lucrărilor”, informează MDLP într-un comunicat de presă.

Solicitările de prelungire a contractului de finanțare pot fi transmise la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației până la 31 decembrie 2022.

În lipsa solicitării de prelungire, valabilitatea contractelor de finanțare nu se poate prelungi. Mai există o situație: în cazul proiectelor pentru care nu s-au solicitat decontări de lucrări, prelungirea contractelor nu va fi acordată. Ministrul Cseke Attila a precizat că 59 de obiective de investiții demarate prin PNDL 1, din totalul celor 661 nefinalizate încă, se află în situația de a nu se fi solicitat nicio decontare de cheltuieli.

Ministrul recomandă beneficiarilor să transmită aceste solicitări până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât, până la finalul acestui an, solicitările să poată fi analizate, să fie emis ordinul de ministru și să fie încheiat actul adițional de prelungire a contractului de finanțare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut