noiembrie 27, 2022

O noua proba pentru candidatii la soferie va fi acordarea de prim ajutor in trafic

Persoanele care vor incerca pe viitor sa obtina permisul auto se vor confrunta cu o noua provocare: un curs de prim ajutor in trafic. Masura este prevazuta in propunerea legislativa intregistrata recent la Senat pentru cvompletarea articolului 23 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Proiectul legislativ va trebui sa obtina votul parlamentarilor pentru a fi adoptat. “In vederea obtinerii permisului de conducere, candidatii au obligatia de a efectua pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica si promova un curs de prim ajutor in trafic”, sta scris in propunerea aflata acum la Senat.
Am cerut parerea medicului Remus Balanean, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta, cumpanind cat de util ne-ar fi in cazul in care suntem accidentati pe sosea sa intervina pentru salvarea noastra un sofer amator si cat de bine pregatit poate fi sa nu ne faca mai mult rau decat bine. Poate un prospat cursant al scolii de soferi stop_coloana sa evalueze corect situatia si sa intervina fara sa provoace accidentatului probleme si mai mari decat are?
“O astfel de masura ar ajuta numai daca este bine pregatita, insa a pune numai semnatura ca ai facut cursul de prim ajutor nu ajuta cu nimic. Conducatorul auto trebuie sa stie cum se scoate o persoana incarcerata dintr-o masina pentru a nu-i face rau, cum se pune un garou, ce metode sa aplice in functie de starea accidentatului. Masura ar ajuta daca n-ar fi facuta de mantuiala. Intr-adevar, este discutabila, dar pusa in balanta eu cred ca ar salva vieti”, spune medicul Remus Balanean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *