septembrie 28, 2022

O nouă prelungire a Recensământului Populației și Locuințelor

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că perioada de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor a fost prelungită până la data de 31 iulie 2022.

Este a doua prelungire a termenului limită, la doar o săptămână după prelungirea termenului final inițial. Hotărârea de prelungire pentru recenzare până la finalul lunii iulie a fost semnată de președintele Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 și ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Culegerea de date de pe teren trebuia finalizată pe 17 iulie, dar a fost amânată inițial până în 24 iulie. Nici acest termen nu a putut fi respectat, astfel că a fost stabilit un nou termen și ultimul.

Data de 31 iulie este punctul final al RPL 2021, pentru că după această dată, perioada de recenzare nu se mai poate prelungi fără modificarea tuturor actelor normative care fac referire la desfășurarea recensământului.

Motivul prelungirii este același: colectarea datelor în teren merge greu, numărul persoanelor care nu au fost încă recenzate este mare, iar recenzorii se lovesc de uși închise sau de oameni reticenți.

Cei care refuză recenzarea pot primi amenzi. Iar sancțiunile nu sunt deloc sume infime.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete sunt obligatorii.

De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

6 puncte fixe de recenzare în Sălaj

în Sălaj, pentru o mai bună derulare a colectării datelor, autoritățile au decis înființarea a șase puncte fixe de recenzare: două la Zalău (la sediul Primăriei Zalău și la sediul Direcției Județene de Statistică Sălaj), la Cehu Silvaniei – sediul Primăriei, la Șimleu Silvaniei – sediul Primăriei și la Școala Gimnazială Pustă, iar la Jibou – la sediul Primăriei.

Punctul de recenzare de la Primăria Municipiului Zalău, la Camera 5 – parter, este deschis zilnic câte 10 ore, inclusiv sâmbăta și duminica. Programul de lucru este de luni – vineri, între orele 7.30 – 17.30, iar sâmbăta și duminica, între orele 10.00 – 20.00.

Punctul fix de recenzare de la sediul Primăriei Oraşului Cehu Silvaniei este deschis zilnic între orele 8.00 – 18.00.

La Șimleu Silvaniei, punctul fix de la sediul Primăriei Oraşului, Strada Libertăţii, nr. 3, funcționeazză de luni până vineri între orele 8.00-18.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00. Punctul fix de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pusta, str. Mesteacănului, nr. 29, funcționează zilnic între orele 8.00 – 18.00. Și punctul fix de la Sediul Primăriei Oraşului Jibou este deschis zilnic între orele 8.00 – 18.00.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.