În perioada 17- 19 mai, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat etapa națională a Concursului de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, ediția a VII-a. La concurs au participat peste 150 de elevi, clasele V-VIII, din toate cele 41 de județe ale țării. Un element de noutate l-a constituit faptul că, pentru prima dată, Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) a acordat diplome și medalii elevilor din mediul rural.

Județul Sălaj a participat cu un lot de 4 elevi, câte unul din clasele V, VI, VII, respectiv VIII, iar 3 dintre ei au obținut clasări pe podium.

Șandor Ana-Raisa, elevă în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Valcău de Jos, profesor îndrumător Blaga Claudia, a obținut Premiul I și medalie de aur.

Medalii de bronz au obținut Palce Mario Adrian, clasa a VII-a, Școala Profesională Sâg, profesor îndrumător Borlea Ileana Rodica și Venter Nicolae, clasa a VIII-a, Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău, profesor îndrumător Boboiu Viorel.

Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Chiș Floare, de la Școala Gimnazială Nr.1 Bănișor. Din Comisia Centrală a făcut parte, în calitate de membru, profesoara Radu Niculina, inspector școlar-matematică la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Merită menționat faptul că, pentru eleva Șandor Ana-Raisa, anul școlar 2023-2024 a fost un an de excepție din punct de vedere al rezultatelor obținute: locul I la etapa județeană, dar și la etapa interjudețeană a Concursului „Olimpiada Satelor din România”, locul I și medalie de aur la etapa națională a Concursului „Olimpiada Satelor din România”, medalie de bronz la etapa națională a Olimpiadei de Matematică.