septembrie 24, 2022

O nouă metodă de fraudă: email-uri false de la poliție, FBI, Europol, Interpol

  • Poliția Română trage un semnal de alarmă asupra unei noi metode prin care hoții încearcă să facă rost de bani. Se dau drept polițiști și cer plata unor amenzi, după ce victimele ar fi accesat site-uri cu caracter pornografic. Victimele sunt amenințate inclusiv că numele lor va apărea la televizor.

Poliția a primit mai multe plângeri în care oamenii spuneau că au primit email-uri false în care li se cereau bani. Infractorii se recomandau ca fiind de la Europol, Interpol, FBI sau Poliția Română și trimiteau e-mail-uri în care le spuneau victimelor că au de plătit o amendă pentru că ar fi intrat pe site-uri periculoase, cu caracter sexual explicit cu minori.

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE! Poliția Română nu trimite astfel de mail-uri! Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime. Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare. Să auzim doar de bine!”, se arată într-o postare a Poliției Române.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.