O nouă excursie prin Țara Silvaniei

Centrul de Informare Turistică Zalău organizează prima excursie din acest an, din “Circuitul Anotimpurilor”. Aceasta va avea loc în 2 martie. Pornind din Zalău pe traseul Poarta Sălajului – Hida – Voivodeni – Dragu – Zalău, scopul este explorarea sud – vestului Țării Silvaniei.

“Înainte de a ne aventura pe drumurile cunoașterii istoriei și de a ne regăsi spiritual, vom vizita expoziția temporară din Beciul Cultural al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău – <Simbolul sacru al Egiptului Antic – Scarabaeus Sacer>.

Apoi, vom fi primul grup de turiști care vizitează biserica de lemn, din Poarta Sălajului, cu turnul recent reabilitat. Aici vom afla trecutul monumentului istoric de secol XVII, care poartă hramul <Sfinților Arhangheli Mihai și Gavriil>, precum și despre lucrările de consolidare efectuate.

La intrarea în localitatea Hida, vom face un scurt popas la <Stânca Dracului>, arie protejată de interes național. Tot aici, avem ocazia de a mai întoarce o filă în istoria Sălajului, prin vizitarea ruinelor Conacului Hatfaludy.

Sus, pe <Dâmbul Oseiții>, după cum numesc localnicii zona, ne vom hrăni sufletele, la Mănăstirea Voivodeni cu hramul <Schimbarea la Față>. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 2002, din dorința credincioșilor din sat de a reface vechea vatră monahală, distrusă în trecut. Apoi, vom vizita frumoasa biserică de lemn, din aceeași localitate, cu hramul <Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil>, alt edificiu înscris pe Lista monumentelor istorice.

De la Voivodeni, ne îndreptăm spre Dragu, centrul comunei cu același nume, și vom încheia excursia la Castelul Bethlen, un edificiu arhitectural deosebit ca reședință nobiliară”, dezvăluie organizatorii excursiei.

Această acțiune este organizată de Primăria municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, care își propune promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 38 lei, prânz, în valoare de 35 lei/adult, iar taxa pentru vizitarea expoziției temporare, în valoare de 12 lei/adult, 3 lei/copil, 6 lei/pensionar.

Excursia va fi organizată pentru un grup de 40 de persoane. Cei intetesați se pot înscrie la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, de luni până vineri, între orele 9 – 17, până în 29 februarie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *