septembrie 30, 2022

O nouă ediție a Taberei de dansuri, cântece și meșteșuguri populare la Cehu Silvaniei

La Casa de Cultură din Cehu Silvaniei a avut loc, vineri seara, gala de încheiere a celei de-a 19-a ediții a Taberei de dansuri, cântece și meșteșuguri populare „Zsibai”, un eveniment organizat în parteneriat de Consiliul Local și Primăria orașului Cehu Silvaniei, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația de tineret „Berekenye”.

Aproape 200 de copii și tineri s-au inițiat, cu ajutorul mai multor coregrafi din Ungaria și din România, muzicanți din județele Sălaj și Bihor, precum și meșteri populari din județul Sălaj, în tainele cântecului și dansului popular maghiar din Sălaj, din România și din Ungaria, precum și în cele ale artizanatului popular. Tabăra rămâne un demers consistent, necesar pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale, lucru subliniat și de deputatul Seres Dénes, președintele UDMR Sălaj, prezent la eveniment.

De la prima ediție, tabăra de la Cehu Silvaniei este coordonată de Szőke Anna, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și al administrației orașului Cehu Silvaniei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.