octombrie 1, 2022

O noua dubla de aur pentru Robert Parge!

Talentatul sprinter salajean legitimat la CSU Cluj-Napoca a devenit saptamâna trecuta dublu campion national în proba de 400 de metri plat si s-a întors acasa cu un numar de cinci medalii din care trei de aur si doua de argint

rn

Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitesti a fost si anul acesta, în perioada 26 – 27 iulie, gazda Campionatului National de Atletism pentru seniori si tineret.
La startul întrecerilor s-au aliniat 377 de atleti din care 187 în întrecerile feminine si 220 în cele masculine. La masculin, singurul salajean intrat în concurs a fost zalauanul Robert Parge de la CSU Cluj-Napoca.
Descoperit de prof. Radu Nicolae Rusu la Clubul Sportiv scolar Zalau, tânarul sportiv a ajuns dupa terminarea junioratului la facultate în judetul vecin, iar acum îsi reprezinta cu cinste clubul.
La recent încheiatele campionate nationale Robert si-a pastrat invincibilitatea din acest an în cursa de 400 de metri pe plan national si s-a impus în cursa de 400 de metri cu un rezultat de 46 de secunde si 11 sutimi de secunda devenind campion national atât la categoria de vârsta tineret cât si la seniori.
Dupa ce si-a atins obiectivul principal la editia din acest an a nationalelor, Robert a dorit sa concureze si în cursele de 200 de metri si stafeta 4 x 400 de metri, la ambele curse reusind sa urce pe podium.
În proba de 200 de metri, Robert s-a clasat pe locul 4 la categoria de vârsta seniori, iar la tineret (sub 23 de ani), atletul din Zalau s-a clasat pe locul secund cu o performanta de 21 de secunde si 72 de sutimi.
În ultima proba din programul de concurs a Campionatelor Nationale, cea de stafete 4 x 400 de metri, Robert a cucerit alaturi de colegii sai: Antoniu Opris, Cristian Taut si Zeno Moraru, titlul national în cursa rezervata categoriei de vârsta tineret si pe cea de argint la categoria de vârsta seniori.
Chiar daca competitiile nationale s-au încheiat, Robert Parge ramâne în ”febra pregatirilor” si spera ca pentru el, cea mai rapida cursa pe distanta de 400 de metri nu a avut loc înca.
Tânarul sportiv îsi doreste sa realizeze cea mai buna performanta a sa pe distanta turului de pista la Berlin, în Germania, în cadrul Campionatelor Europene de Atletism, competitie la care sportivul îsi doreste sa atinga faza semifinala si sa realizeze un nou record national de tineret.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.