O noua condamnare pentru Codrut Seres

Codrut Seres, fostul ministru zalauan al Economiei in cabinetul Nastase, a primit luni o noua sentinta de condamnare la patru ani de inchisoare cu executare în dosarul „Hidroelectrica”. Sentinta poate fi atacata prin apel.
Fostul demnitar a fost gasit vinovat de catre magistrati de complicitate la abuz în serviciu în forma ca-lificata si de favorizare a infractorului. În final, Codrut Seres a fost achitat pentru constituire de grup infractional organizat, fapta care nu se regaseste in noul Cod Penal, fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare si doi ani interzicerea dreptului de a exercita functii publice pentru complicitate la abuz în serviciu în forma calificata.
Si fostii sefi din Hidroelectrica au fost gasiti vinovati de abuz în serviciu în forma calificata, unii însa fiind condamnati la închisoare cu suspendare. Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in septembrie 2011, pentru ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii SC stop_coloanaHidroelectrica SA, in urma carora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari. Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Codrut Seres de complot si subminarea economiei nationale.
La finele anului trecut, Codrut Seres a mai primit o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de tradare, alaturi de fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy, care a primit cinci ani de închisoare. Cei doi au fost gasiti vinovati ca s-ar fi folosit de functiile pe care le-au detinut pentru a favoriza mai multe persoane în dosare de privatizare. Decizia judecatorilor a fost atacata cu apel la un complet de cinci judecatori al aceleiasi instante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *