O nouă carte la Editura Caiete Silvane: Iniţierea Creştină şi Teologia Epicletică a Părintelui Boris Bobrinskoy

O nouă carte la Editura Caiete Silvane:

Pr. Florin Moldovan

Iniţierea Creştină şi Teologia Epicletică a Părintelui Boris Bobrinskoy

Colecţia Eseu

Iniţierea creştină şi Părintele Boris sunt un vis bizantin, o icoană sfântă cu blicuri, imperceptibile în trecerea cromatică dintre ele, fără prea multe lumini stringente şi fără umbre reci. Toate acestea vin dintr-o lume fără toponimice, o lume pe care pentru a o percepe şi a o defini trebuie să o atingi cu mâna. Părintele Boris se află înăuntrul acestei lumi, este un trăitor al ei. O percepe, o simte, o palpează, adică este un om adevărat. Tot ceea ce atinge dânsul cu gândirea se transformă în trăire tragică, existenţă eroică, adică în refuz al teatralităţii unei moşteniri tradiţionaliste care nu are nimic de-a face cu Ortodoxia.

Pr. Florin Moldovan

Pruncul nu vine pe lume cu reforma, el este „bun foarte” şi totuşi zice scriptura: „Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă” (Psalm 8, 2a). Generaţiile, în general, şi oamenii în special, îşi găsesc relaţia cu Dumnezeu în mod propriu, fiecare om în parte. Şi totuşi nu avem nimic din ce nu am primit. De aceea, trebuie să învăţăm să avem o atitudine de mulţumire, trebuie să învăţăm să vedem partea bună a lucrurilor, şi totuşi să nu dorim altceva de a şti şi a afirma decât numai adevărul.

Dr. Dr. Wolfgang Wünsch

Autorul s-a născut la data de 23 septembrie 1975, în localitatea Biușa, comuna Benesat, județul Sălaj. A urmat Gimnaziul în Cehu Silvaniei, Seminarul Teologic Cluj-Napoca (1990-1995), Facultatea de Teologie Oradea (1995-1999) și studiile masterale la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca (2013-2015). Și-a luat doctoratul în Teologie, în anul 2018, cu teza „Taina Întrupării Domnului în Teologia Alexandrină a primelor veacuri creștine”, lucrare ce a făcut obiectul unei cărți apărute la Editura „Caiete Silvane” (2020).

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.