Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj sunt disponibile în acest moment 229 de posturi.

Cele mai multe dintre ele sunt oferite de o multinațională, care angajează 50 de persoane pe post de operator la fabricarea cauciucului. Sunt disponibile, de asemenea, 62 de posturi de muncitor necalificat, 32 de posturi de electrician/electrician auto, 15 posturi de confecţioner articole din textile.

Se mai caută tapițeri (15), stivuitoriști (8), zidari și zugravi (6), instalatori (4), lucrători comerciali/vânzători (2), maşiniști la maşini terasamente (3), ajutor de bucătar (2), maistru/tehnician constructor (4), mecanici (2), tehnicieni electronică (2), electromecanici maşini şi echipamente (2).

Din cele 229 locuri de muncă vacante declarate de angajatorii sălăjeni, 22 joburi sunt pentru persoane cu studii de licenţă (inginer automatist, inginer construcţii civile şi industriale, inginer mecanic, şef sector industria prelucrătoare şi specialist îmbunătăţiri procese), iar 207 sunt pentru persoane cu studii medii (operator prelucrare cauciuc, electrician, mecanic, tehnician electronică, stivuitorist, tapiţer, zidar/zugrav, muncitor necalificat, etc).