Platformele media inventează neîncetat ”lumi mai bune”, în timp ce în jurul nostru toxicitatea a atins cote maxime: aer care nu se mai poate respira, mâncare care nu se poate consuma, siguranță nesigură, relații ce nu mai pot fi suportate, procreere fără mijloace naturale, firești, și multe altele.
Oameni buni, zadarnice sunt certurile noastre pe teme politice, politica nu este răspunsul problemelor lumii! Să nu-i oferim politicii o putere ilegitimă, ne vom trezi astfel făcând parte dintr-un proiect anti-Dumnezeu. Să nu facem din economie fundația vieții! La temelia tuturor acestor controverse stă altceva, stă dialogul nostru cu Creatorul, poziția pe care noi o avem cu privire la codurile Sale morale.
Conceptul de ”lume mai bună”, ne spune Pr. Stephen Freeman, este o secularizare a noțiunii de Împărăție a lui Dumnezeu. Dumnezeu a creat deja o lume mai bună, rezultatul istoriei a fost deja hotărât, Împărăția lui Dumnezeu a venit, revelându-se prin persoana lui Iisus Christos, care trăiește printre noi, ”până la sfârșitul veacurilor” și care este singurul bine. Omul este cel care nu ascultă, cel care a rătăcit, cel care și-a dezonorat chemarea, cel care și-a adumbrit privirea și inima. În loc să ne petrecem timpul întrebându-ne ”Cum putem repara lumea?”, mai bine să ne întrebăm ”Cum putem fi buni creștini?”.
Vă invit la o reflecție!
(Bruno Ferrero, 365 de povestioare pentru suflet)