O fundație din Zalău primește bani de la Ministerul Muncii pentru îngrijiri la domiciliu

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va subvenționa cu 132,7 milioane de lei un număr de 542 de centre de servicii sociale administrate de asociații, fundații și culte care acordă servicii pentru 15.871 de persoane. Sumele sunt asigurate de la bugetul de stat, pentru perioada februarie-decembrie 2024.

Subvențiile se utilizează, în exclusivitate, pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea.

Începând cu anul 2023, nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este 1.000 de lei/persoană, pentru serviciile sociale cu cazare, și 600 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum şi pentru adăposturile de noapte.

Pe lista centrelor selectate de Ministerul Muncii apare și Fundația Creștină Diakonia Zalău, care oferă servicii de îngrijire la domiciliu. Aceasta are un număr mediu de 10 beneficiari pe lună și va primi de la stat suma de 66.000 de lei, pentru perioada februarie – decembrie 2024.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *