O delegație Michelin, la masă cu autoritățile locale și județene

O delegație Michelin, formată din reprezentanți ai uzinelor de cord metalic pe care compania le deține în Franța, Canada, Thailanda, China, Italia, Spania, Brazilia și România, a avut, joi, 30 martie o serie de întâlniri cu administrația locală zălăuană, dar și cu reprezentanții administrației județene.

Atât președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, cât și primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, au recunoscut importanța prezenței multinaționalei în economia județului, respectiv a municipiului.

În cadrul vizitei de la Consiliul Județean, oaspeții au aflat detalii atât despre istoria meleagurilor sălăjene, cât și despre principalele direcții de dezvoltare durabilă a județului.

“Pentru noi, sălăjenii, compania Michelin, prin uzinele pe care le deține în Zalău, reprezintă un important investitor și angajator și, totodată, un partener de nădejde în ceea ce privește dezvoltarea economică a Sălajului, respectiv susținerea inițiativelor sociale și culturale. Prin implicarea sa activă și responsabilă în viața comunității locale, Michelin a contribuit la promovarea imaginii Sălajului la nivel național. Întrevederea pe care am avut-o mi-a oferit ocazia de a împărtăși cu reprezentanții acestui lider mondial în producerea anvelopelor, informații despre proiectele pe care administrația județeană le implementează și care vor aduce beneficii durabile pentru toți cetățenii. De asemenea, am subliniat preocuparea constantă pentru accesarea de fonduri europene, care să ne permită să accelerăm investițiile în dezvoltarea sistemului de sănătate, revigorarea economiei locale, reabilitarea rețelei de drumuri județene și dezvoltarea patrimoniului cultural. Sunt proiecte prin care ne dorim să le arătăm sălăjenilor că se pot bucura de viață acasă, în Țara Silvaniei, și că putem redeveni o comunitate unită și puternică”, a afirmat Dinu Iancu-Sălăjanu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aceeași echipă a vizitat și Primăria Municipiului Zalău.

În numele comunității pe care o reprezint, am transms oaspeților noștri faptul că #Municipiul_Zalău este un important centru industrial, iar acest lucru se datorează în mare măsură și Companiei Michelin.

“De 21 de ani, administrația locală a municipiului, împreună cu conducerea Michelin au construit împreună, iar prezența companiei în orașul nostru este extrem de importantă. Pe lângă locurile de muncă pe care le-au creat, aceștia sunt mereu prezenți în viața socială din Zalău, făcând performanță în fiecare domeniu în care se implică. Așadar, compania Michelin este parte a comunității din Zalău, este parte a comunității din Sălaj!”, a spus primarul Ionel Ciunt.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001, prin achiziționarea uzinelor de anvelope de la Zalău și de la Florești.

Michelin are acum în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate.

Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală care include 20 țări.

About Author

2 Replies to “O delegație Michelin, la masă cu autoritățile locale și județene”

  1. Da, pentru Zalau este foatre important Michelin,ca dealtfel si Silcotub.Dar aceste multinationale ar trebui sa plateasca impozit pe profit aici,in Romania,unde isi desfasoara activitatea si unde realizeaza profitul,nu in Luxemburg si Gibraltar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *