O comunitate de romi și-a instalat ferma de porci in cartierul Traian

Locuitorii din cartierul Traian din Zalau sunt deranjați de mirosul insuportabil și de galagia pe care o fac cei aproximativ 30 de porci, spun ei, ai unei comunitați de romi care s-au așezat recent în zona cunoscuta ca una elitista. 

“Uitați-va și voi ce au aici. Nu e problema de mizerie sau altceva, e problema de zgomot și de miros. Dimineața aud cum fac porcii când le este foame, apoi încep gâștele. Au aici peste 30 de porci. Nici nu știm ce le dau sa manânce. Mi-au cerut și mie odata sa le dau iarba cosita din curte și i-am pus sa vina dupa ea; macar am scapat de o grija. Daca nu se vor lua masuri, voi merge și la domnul primar Ciunt sa-i arat ce se întâmpla aici. Am și înregistrat într-o dimineața galagia pe care o fac porcii romilor din vecini, pentru ca așa nu se mai poate sta. O sa merg cu înregistrarea sa vada ce și cum și sa ia masuri”, spune unul dintre vecinii celor doua case locuite de romi în cartierul Traian.
Cartierul Traian nu este singurul în care s-au constatat probleme legate stop_coloana de instalarea de comunitați de romi, pentru care autoritațile locale se pare ca nu iau suficiente masuri pentru a le integra corespunzator în peisajul fizic și social al Zalaului. S-au mai așezat colonii de romi pe strada Mihai Eminescu, ba chiar și în cartierul Meseș, care este considerat cartierul de lux al orașului. Chiar recent, una din colibele romilor din cartierul Meseș a luat foc. Este recunoscuta în Zalau ca zona galagioasa și unde zalauanii umbla mai cu fereala și strada Pacii. Dar cel mai rau este pentru locuitorii din Ortelec, autobuzul care face legatura cu centrul orașului fiind veșnic invadat de cete murdare și galagioase.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *