decembrie 5, 2022

O categorie de soferi vor face cursuri de conducere defensiva

Cei vizati sunt soferii care lucreaza pe masini dotate cu girofar, atat de interventie (de politie, pompieri, jandarmerie, ambulanta, armata) cat si cele care transporta marfuri sau substante periculoase, cele care participa la lucrari pe carosabil, deszapezire sau transporturi agabaritice.
Doi deputati PSD au inaintat o propunere legislativa spre dezbatere publica ce are ca subiect modul de circulatie a masinilor de interventie. Proiectul vine in completarea Ordonantei de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Proiectul propune ca soferii sa urmeze cursuri de conducere defensiva, fara ca acestea sa fie obligatorii.
Scopul implementarii acestui proiect este reducerea numarului de accidente rutiere prin disciplinarea participantilor la trafic care, prin natura activitatii lor, au asupra lor responsabilitati suplimentare.
Daca in cazul masinilor de interventie apartinand institutiilor statului, plata acestor cursuri se va face din bugetul de stat, persoanele fizice dar si firmele care platesc angajatilor cursurile vor putea deduce cheltuielile din impozitul pe venit sau, dupa caz, impozitul pe profit.
Pretul de pornire al unui curs defensiv pleaca de 500-600 de lei. Proiectul de lege se afla inca in stadiul de propunere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *