O bombă din al II-lea Război Mondial a explodat la Crasna

O bombă aruncător de aviație de proveniență nemțească, datând din al doilea Război Mondial, a fost distrusă în poligonul de la Crasna, de către pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum” al județului Sălaj.

Proiectilul a fost descoperit pe șantierul autostrăzii Transilvania, în zona comunei Zimbor, de muncitorii care execută lucrările. Aceștia au chemat în ajutor pirotehniștii ISU Sălaj care, date fiind dimensiunile mari ale bombei nemțești, au chemat în ajutor pirotehnștii din cadrul ISU ”Avram Iancu” Cluj.

Bomba a avut o lungime de 66 de cm, lățime de 20 cm și o greutate de 56 kilograme.

”Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Porolissum> al judeţului Sălaj a intervenit în cursul zilei pentru asanarea unui element de muniție, descoperit pe șantierul autostrăzii de lângă localitatea Zimbor. Ajunși la fața locului, pirotehniștii au identificat elementul ca fiind o bomba aruncător de aviație din cel de-al doilea război mondial, de provenință germană. Din cauza dimensiunilor acesteia (lungime 66 cm, lățime 20 cm, greutate 56 kg), misiunea de asanare a fost complexă. În sprijin au fost solicitați și colegi pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Avram Iancu> al județului Cluj, iar pe această cale le mulțumim pentru ajutorul oferit”, informează ISU Sălaj.

Muniția de război a fost transportată și depozitată, miercuri, în condiții de siguranță, la sediul Inspectoratului, iar joi a fost transportată și distrusă în poligonul din Cransa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *