septembrie 21, 2023

Numărul concediilor medicale a scăzut cu peste 40 la sută

0

CAS Sălaj a verificat 72 de medici. Şase au fost amendaţi, iar unuia i s-a reziliat convenţia.

Numărul concediilor medicale s-a diminuat cu aproximativ 42 la sută in ultimele luni in Sălaj. Noile reguli impuse la acordarea concediului medical şi eliberarea certificatelor medicale şi de asemenea acţiunile de control efectuate de reprezentanţii CAS Sălaj au avut efect, a menţionat Claudiu Barsan, preşedintele Casei de Asigurări Sălaj. “Astfel, dacă in ianuarie numărul certificatelor medicale era aproximativ 2060, la sfarşitul lunii august trece puţin peste 1100. Numărul lor a scăzut treptat, de la o lună la alta”. Potrivit lui Claudiu Barsan, incepand din luna iunie pană in prezent au fost verificaţi un număr de 72 de medici prescriptori de concedii medicale. In urma controalelor, şase medici au fost amendaţi, iar unuia i s-a reziliat convenţia incheiată cu Casa de Asigurări de Sănătate, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 36.000 de lei.
Dintre persoanele aflate in concediu medical au fost verificate doar trei, alese aleatoriu. Controalele in randul celor aflaţi in concediul medical nu au fost numeroase şi datorită deficitului de personal al CAS Sălaj, Corpul de Control al instituţiei avand in componenţă doar doi angajaţi. Insă şi datorită faptului că angajatorii au obligaţia să notifice Casa de Asigurări de Sănătate dacă au suspiciuni legate de concediul medical al unui angajat, a explicat Claudiu Barsan, directorul CAS Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut