septembrie 28, 2023

Numărul paşapoartelor eliberate în 2020, în scădere cu 65% faţă de anul anterior

1

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCPS) Sălaj a eliberat în 2020 cu circa două treimi mai puţine paşapoarte decât în anul anterior, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor făcute publice de Instituţia Prefectului Sălaj, SPCPS a eliberat în 2020 un total de 4.362 paşapoarte, comparativ cu 12.693 paşapoarte în 2019.  

Dintre acestea, circa 90% au fost paşapoarte electronice, iar 10%  temporare.

La nivelul SPCPS Sălaj se primesc spre soluţionare şi cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice (inclusiv CRDS) depuse la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, proporţia acestor cereri fiind de 24,65%  din totalul cererilor aprobate la nivelul serviciului.

De asemenea, în 2020 au fost constatate 53 contravenţii la regimul paşapoartelor, faţă de 99 în 2019, cuantumul sancţiunilor aplicate cetăţenilor fiind de 2.190 lei, cu precizarea că se respectă recomandarea transmisă agenţilor constatatori de a aplica avertismente verbale contravenienţilor care au pierdut paşapoartele expirate.

Nu în ultimul rând, în anul 2020 s-au înregistrat 22 cereri de restabilire a domiciliului în România, faţă de 54 în 2019, cereri soluţionate şi comunicate structurilor de evidenţă a persoanelor.

1 thought on “Numărul paşapoartelor eliberate în 2020, în scădere cu 65% faţă de anul anterior

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut