septembrie 30, 2022

Nu toate sectiile sunt atractive pentru candidati

La ATI si Psihiatrie nu s-a înscris niciun pretendent

rn

La numirea în functie, medicii vor încheia cu spitalul, reprezentat de manager, un contract de administrare cu o durata de trei ani.
12 din totalul celor 20 de structuri din subordinea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau sunt scoase la concurs, pentru celelalte urmând sa fie organizate examene dupa expirarea perioadei de numire în functie.
Asfel, cea mai mare unitate spitaliceasca de pe raza judetului Salaj, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau are vacante posturile pentru sefi de sectie la Pediatrie, Psihiatrie, Cardiologie, Neurologie, Obstetrica-Ginecologie, Dermatovenerologie, Ortopedie-traumatologie, ATI, Pneumologie, Serviciul Judetean de Medicina Legala, laboratoarele de radiologie si imagistica medicala, respectiv analize medicale.
Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, medicii care îsi doresc aceste posturi trebuie sa aiba cel putin cinci ani în specialitatea postului si sa nu fi fost sanctionati în ultimii doi ani de catre unitatile la care au fost angajati sau de catre Colegiul Medicilor.
Concursul consta în trei probe: interviu – sustinerea proiectului de management, o proba scrisa si o proba clinica sau practica.
Proiectul de management va viza, pe 8 – 10 pagini, propuneri de îmbunatatire, iar proba scrisa se sustine din Legea 95/2006 privind reforma iin domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare si legislatia secundara aferenta.
În ceea ce priveste proba clinica sau practica, aceasta se sustine în fata comisiei de examinare pe baza metodologiei stabilite pentru obtinerea titlului de medic specialist.
Concursurile se organizeaza în perioada 6 august – 4 octombrie 2018 si se vor desfasura conform prevederilor Ordinului Ministerului Sanatatii.
Conform datelor oficiale ale Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, în urma procesului vebal din data de 31 iulie 2018, lista finala a dosarelor admise ale candidatilor înscrisi la examenele organizate pentru ocuparea functiilor de medici sefi sectii este urmatoarea:
-dr. Ciutre Dorel – sectia obstretrica-ginecologie;
-dr. Druta Salomia – sectia dermatovenerologie;
-dr. Gavrilut Gabriel – sectia pneumologie;
-dr. Gudal Aurelia – sectia cardiologie;
-dr. Lapos Eva Maria – sectia pediatrie;
-dr. Neaga Florian – sectia ortopedie-traumatologie;
-dr. Negru Lucian – Laboratorul de radiologie si imagistica medicala;
-dr. Oroian Liviu Aurel – Serviciul Judetean de Medicina Legala;
-dr. Popa Lorin Ilie – sectia neurologie.
Din câte se pare, sectiile de Psihiatrie si ATI, dar si laboratorul de analize medicale, vor ramâne „fara sefi” sau cu sefi de sectie numiti de catre conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau pe o perioada determinata pâna la organizarea unui alt concurs pentru aceste functii. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.